Tilbake

Young Professionals påvirker karrieren

IEC Young Professionals er engasjerende og lærerikt.

For mange er deltakelse i IEC Young Professional inngangen til et nytt steg i karrieren. Deltakerne får innblikk i standardiseringsprosesser, som for mange bedrifter er et strategisk viktig virkemiddel for å oppnå konkurransefordeler. Vi har tatt en prat med to tidligere deltakere på IEC Young Professional og spurt litt om deres opplevelse både under og etter workshop.

Andreas Nilsson arbeider i Nemko

Andreas Nilsson er teknisk ansvarlig for elektromedisin i Nemko og har global ledelse for testing av produkter mot standarder. I tillegg leder han standardiseringskomiteen NK 62 – Elektrisk utstyr for medisinsk bruk. Andreas deltar også i flere arbeidsgrupper i IEC, som utarbeider standarder innenfor elektromedisinsk utstyr.

-Før jeg søkte på IEC Young Professionals i 2012 hadde jeg arbeidet med standarder i flere år. Jeg søkte om plass på IEC Young Professionals for å få et bedre innblikk i prosessene som skaper standardene. Samtidig kunne jeg møte nye mennesker og skape kontakter. Selve workshopen hadde et veldig bra opplegg. Det var mye interaksjon med de andre deltakerne i form av gruppe arbeid og vi hadde mange interessante diskusjoner. I mitt daglige arbeid ser jeg at det blir viktigere å viktigere å bruke standarder, slik at man kan selge sine produkter over hele verden. Jeg vil absolutt anbefalle unge innen elektroteknikk å søke på YP. Det er en gyllen mulighet til å få ett inblikk i standardiseringen og en unik mulighet til å bygge et nettverk for framtidige karrieremuligheter.

Teknisk direktør i Nelfo

Jon Steinar Hanstad hadde nettopp begynt i Nelfo da han fikk være med på IEC Young Professionals i 2013. Siden har han fortsatt i Nelfo og tatt nye steg i karrieren. I dag er han direktør for teknisk avdeling.

-Det var ingen tvil når jeg fikk anledning til å være med på IEC Young Professionals. Jeg så det som en flott mulighet til å få bedre innsikt i standardisering. I tillegg var muligheten til å få et internasjonalt nettverk også lokkende. Deltakelsen stod til forventningene. Workshopen ga meg en god innsikt i prosessen rundt standardiseringen og jeg fikk et internasjonalt nettverk som jeg fortsatt har kontakt med. Den kunnskapen jeg fikk om internasjonal standardisering har vært svært nyttig i min karriere. Ikke minst var det en øyeåpner å se hvordan internasjonale bedrifter bruker standardisering som strategisk konkurransefortrinn. Jeg vil anbefale alle som er kvalifisert å søke. Dette er en unik mulighet til en unik opplevelse, sier Jon Steinar Hanstad, teknisk direktør i Nelfo.

Søknadsfristen for en av plassen i årets IEC Young Professional er 20. juni. Årets workshop arrangeres 11 – 13 november i Geneve. Opphold og reise blir bekostet av NEK og IEC.

Her kan du søke!

Relaterte artikler

Se alle nyheter

Nordic Young Professional Workshop 2022

Dato
29.04.2022

Nordic Young Professional inviterer til gratis workshop

Dato
25.03.2022

Nordiske ingeniører møttes til workshop i bærekraft

Dato
25.06.2021