Tilbake

Webinar om praktisk bruk av digitale tvillinger

Bruken av digitale tvillinger øker raskt. Nå har IEC og ISO besluttet å legge standardiseringsarbeid på digitale tvillinger inn i komiteen for Internet of Things. For å markere dette har vi gleden av å invitere til et spennende formiddagswebinar om praktisk bruk av digitale tvillinger.

I gjennomsnitt kobles det opp 127 nye IoT-enheter til internett hvert eneste sekund. Nå regner vi med at det er minst 35 milliarder IoT-enheter i verden.

– Det mange ikke er klar over er at en av drivkreftene bak denne voldsomme veksten er digitale tvillinger, sier fagsjef Christer Varan.

Standardiseringen følger etter, og standardiseringsarbeidet på digitale tvillinger kommer nå inn i komiteen for Internet of Things, ISO/IEC JTC 1/SC 41.

Hva er en digital tvilling?

En digital tvilling er en virtuell kopi av en fysisk enhet eller system av enheter, og brukes av forskere og utviklere for å kjøre simuleringer uten å ha en fysisk enhet. Om det gjelder styring av energibruken i et forretningsbygg, SCADA-basert tilstandsovervåking av vindmøller eller overvåking av korrosjonen på en offshore-installasjon, vil bruk av kvalitetssikrede digitale tvillinger kunne bringe med seg store gevinster.

– Vi har fått inn eksperter fra ledende aktører i norsk industri til å presentere hvordan digitale tvillinger kan brukes til å spare tid og kostnader og til å få bedre oversikt og kontroll, sier Varan.

Foredragsholdere kommer fra SINTEF, NTNU, DNV og Johnson Controls.

– En strukturert tilnærming til kvalitetssikring bidrar til økt verdi av en digital tvilling, sier en av foredragsholderne, Kjell Einar Eriksson, VP Digital Partnering i DNV.

– I presentasjonen på webinaret kommer vi til å vise til noen av de casene vi i DNV jobber med og fokusere på hovedtrekkene i metodikken som brukes av flere ledende aktører i Norge og internasjonalt, sier han. Vi kommer til å dele en praktisk tilnærming til hvordan digitale tvillinger kan kvalitetssikres, slik at du kan være sikker på at de kan bidra til økt regularitet.

Les mer om webinaret og meld deg på!

Relaterte artikler

Se alle nyheter

Kunstig intelligens - en del av hverdagen

Dato
12.04.2024

Du kan være med å lage standarder!

Dato
28.09.2023

Elsikkerhetskonferansen 31. oktober og 1. november

Dato
27.09.2023