Tilbake

NK 11 møte 7. juni 2018 på Flå

NK 11 hadde et trivelig og lærerikt møte i fantastisk sommervær på Flå hos Kim Arne Boska og Herman Ganderudbakken fra Elektroutvikling AS.

NK 11 på besøk hos Elektroutvikling AS på Flå

NK 11 møtet på besøk hos Elektroutvikling AS

En stolpe klar for trykktesting

Kim og Hermann viste frem den moderne teststasjonen de holder på å bygge opp, der de kan teste stolper ved hjelp av hydrauliske stempler, vinsjer og avansert elektronisk måleutstyr. De satser på å få sertifisering fra DNV-GL i løpet av året.

Ute vil de sette opp flere prøvespenn med forskjellige mastetyper. Bildet til venstre viser en stolpe som er klar for trykktesting.

En stolpe er en av de viktigste komponentene i en luftlinje, og nettselskap er helt avhengig av at stolpene har den mekaniske styrken som er spesifisert av leverandørene.

Testing

Testingen utføres etter NEK EN 60652

Hos Elektroutvikling kan man få 3.parts test av stolper ihht. NEK EN 60652, samt testing av traverser, stolpestag, isolatorer, barduner m.m.

Stolpe tas inn for testing

Stolpe tas inn for testing

NK 11 er en norsk normkomite som behandler nasjonal, europeisk og internasjonal elektroteknisk standardisering og elsikkerhet, relatert til luftledninger over 1kV. Komiteen har ansvaret for normsamlingen NEK 445 – Luftledninger over 1 kV.

Relaterte artikler

Se alle nyheter

Havvindforum vil finne kravene til vindparkene

Dato
12.04.2024

Teknisk dokumentasjon som skaper forståelse

Dato
19.03.2024

Digitalisering - nødvendig for å lykkes med havvind

Dato
17.10.2023