Tilbake

OBOS Prosjekt satser på standardisering og blir med i NEK

OBOS Prosjekt er et heleid datterselskap av OBOS og et av Norges største prosjekt- og byggelederfirmaer. Mange av boligselskapene kommer hit når de ønsker rådgivning og prosjektadministrasjon til å gjennomføre prosjekter. I mange tilfeller dreier dette seg om installasjon av solceller og ladestasjoner for elbiler. OBOS konsernet forvalter per i dag over 200.000 boliger.

Solenergiprosjektet på befaring hos Asko på Vestby, som har et av landets største solcelleanlegg. Fra venstre: Marius Asheim, Ingrid Amundsen Welde, og Sveinung Rud fra OBOS Energi, og Tor Håkon B. Nøklebye fra OBOS Prosjekt.

Solceller og ladestasjoner for elbil

Stadig flere ønsker installasjon av solceller og ladestasjoner for elbiler. Dette er et marked i sterk vekst i Norge og det er viktig å få på plass et godt normverk. Derfor har to av prosjektingeniørene i OBOS Prosjekt nylig engasjert seg i komitéarbeid. Tor Håkon B. Nøklebye jobber til daglig som energirådgiver med fokus på solceller og er nytt medlem i NK 82. Nils Hagness jobber til daglig med bygningsinstallasjoner relatert til ladestasjoner for elbil og er nytt medlem i NK 64.

OBOS Solenergi

Gjennom prosjektet OBOS Solenergi investerer OBOS i solceller og vil i løpet av 2017 ha en årlig produksjon av solkraft på 1 GWh. Med jevnt energiforbruk og store takarealer er kjøpesentre velegnet til å utnytte energi fra solen, men også kontorbygg i Kværnerbyen og på Ulven får solceller på taket. De neste tre årene planlegger OBOS å investere i solceller og ladestasjoner for elbiler på Fornebu.

Relaterte artikler

Se alle nyheter

NK 64 svarer på det du lurer på i NEK 400 - del 3

Dato
04.06.2024

NK 64 svarer på det du lurer på i NEK 400 - del 2

Dato
15.05.2024

NK 64 svarer på det du lurer på i NEK 400 - del 1

Dato
22.04.2024