Tilbake

Elsikkerhetskonferansen 2021 – bærekraft, sikkerhet og standarder

Elsikkerhetskonferansen har tradisjon for å arrangeres hvert andre år, og nå er tiden inne for Elsikkerhetskonferansen 2021. Konferansen arrangeres i 2021 på prestisjehotellet Clarion The Hub. Årets program vil ha ett blikk både mot problemstillinger man møter til daglig, de nye løsningene og hva vi må forvente av framtiden.

Elsikkerhetskonferansen 2021 på The Hub

Elsikkerhetskonferansen 2021 går av stabelen 30. november – 1. desember. Årets konferanse vil arrangeres på Clarion The Hub i Oslo sentrum. Dette hotellet er kjent fra tv-serien på TV-Norge og er et av Choice gruppens prestisjehotell. For å ta høyde for smittevern har det blitt leid en uvanlig stor konferansesal slik at god avstand mellom deltakerne skal kunne opprettholdes.

Lobby lounge Clarion Hotel the Hub

Lobby lounge Clarion Hotel the Hub

-Jeg er glad for at vi kunne få til en avtale med the Hub. Her er alt toppmoderne og omgivelsene innbyr både til gode faglige presentasjoner og sosialt samvær. Vi har også tatt hensyn til at det fortsatt kan være en pandemi, og leid spesielt stor sal. Samtidig har vi også laget Konferansevettreglene som alle deltakerne og arrangører må følge, forteller NEKs fagsjef Kristin Fagerli som er prosjektleder for Elsikkerhetskonferansen.

Elektrisitet skaper bærekraft

Den elektrotekniske bransjen har en tydelig oppgave i å skape et mer bærekraft samfunn. Løsninger som for få år siden var å regne som fremtidsdrømmer er her allerede nå og fremover vil nye løsninger komme som perler på en snor.

-Vi har brukt mye tid på å lage et tidsaktuelt program. Utviklingen vi ser innenfor elektroteknikk er formidabel og den skyter stadig fart. Dette må Elsikkerhetskonferansen 2021 gjenspeile. Vi har derfor konsentrert oss om foredrag som behandler bærekraft den første dagen. Temaene vil behandle fagfelt som fornybar energi, smarte bygg og batteriinstallasjoner. Foredragsholderne vil beskrive dette både med et overordnet perspektiv og fra et praktisk, operativt nivå, fortsetter Fagerli.

Trygghet i elarbeid

2022 vil bli et spesielt år for NEK. Da skal reviderte utgaver av noen av de mest sentrale standardene lanseres. Både NEK 400 – Elektriske lavspenningsinstallasjoner, tilkoblingsstandarden NEK 399 og NEK 50110 – sikkerhet i elarbeid vil komme i nye utgaver i løpet av våren 2022. Den andre dagen av elsikkerhetskonferansen vil derfor rette oppmerksomheten mot disse viktige standardene i elsikkerhetsarbeidet.

-Det er sjelden så store endringer i rammebetingelsene skjer på en gang. Elsikkerhetskonferansen vil derfor et innblikk i endringene man må forholde seg til. Vi ser også at handlinger utenfra utgjør en stadig større del av trusselbildet for den norske infrastrukturen. Skal vi snakke om trygghet må vi også snakke om beredskap. Siste dagen vil også ta for seg endringer industrien og samferdsel vi kommer til å se mer av i tiden framover, avslutter Kristin Fagerli.

Overordnet program for Elsikkerhetskonferansen

Dag 1 – 30. november

Elektrisitet skaper bærekraft

Fornybar energi

Smarte bygg

Batteri og energilagring

Dag 2 – 1. desember

Trusler og beredskap

Sikkerhet i Elarbeid

Elektrisk lavspenning

Grønn omstilling

Les mer om Elsikkerhetskonferansen og meld deg på.

Relaterte artikler

Se alle nyheter

Teknisk dokumentasjon som skaper forståelse

Dato
19.03.2024

Hva skjer med batterier?

Dato
25.01.2024

Vinn en gratis billett til NEK-arrangement!

Dato
22.01.2024