Tilbake

Den 16. nasjonale Ex-konferansen

Den nasjonale Ex-konferansen arrangeres 17 – 18 november 2020. Konferansen er viktig for de som arbeider med eksplosjonsfarlige områder. Her vil man bli oppdatert på det nyeste innen regelverk og standarder.

Annet hvert år arrangeres Den nasjonale Ex-konferansen. Konferansen ble arrangert for første gang allerede i 1990 av NEK. I dag er konferansen et samarbeidsprosjekt mellom NFEA og NEK. Begge organisasjoner har en felles interesse for å skape lærings- og diskusjonsarena om fagfeltet. Å samarbeide om denne viktige arenaen var derfor naturlig.

-Formål med konferansen er å øke kunnskap og oppmerksomhet om sikkerhet ved planlegging og drift av elektriske anlegg i eksplosjonsfarlige områder i Norge. Innholdet i programmet skal bygge på solid fagkunnskap om internasjonal standardisering, offentlig regelverk og tekniske og sikkerhetsmessige erfaringer. Godt faglig innhold og regelmessig gjennomføring over tid har bidratt til å institusjonalisere konferansen til en nasjonal faglig begivenhet, forteller Arild Røed som er fagsjef for Ex i NEK.

I 2020 skal Ex-konferansen arrangeres 17- 18 november og tradisjonen tro er Grand Hotel i Oslo åsted. Årets program vil gi en oppdatering om myndighetskrav, standarder for å oppfylle bestemmelsene og praktiske eksempler fra ledende norske bedrifter. Konferansen er også en viktig møteplass for leverandører, myndigheter og sluttbrukere.

-Blant deltakere og foredragsholdere finner vi mange som har stor innflytelse på regelverket gjennom verv i NEK, Cenelec og IEC. Mange av deltakerne setter derfor pris på muligheten til å knytte direkte kontakt med de som påvirker bestemmelsene rundt Ex-områder, fortsetter Røed.

Som alltid vil den tradisjonelle konferansemiddagen også i år finne sted i Speilsalen på Grand Hotel.

NEK og NFEA følger nøye utviklingen rundt Covid-19 viruset og forholder seg strengt til myndighetenes råd og krav for arrangementer.

Les mer om konferansen.

Relaterte artikler

Se alle nyheter

Teknisk dokumentasjon som skaper forståelse

Dato
19.03.2024

Landstrømsforum markerer seg

Dato
31.03.2023

Metode for å gjøre kompleksitet oversiktlig

Dato
07.03.2023