Tilbake

Internasjonalt møte om stikkontakter med USB-uttak i kombinasjon

Denne uka har IEC TC 23 med underkomite SC 23B MT4 (maintenance team) Plugger, stikkontakter og brytere – et møte hvor de arbeider med standardisering av vanlige stikkontakter med USB-uttak i kombinasjon.

IEC SC 23B MT4 Ad-hoc Group USB

Stikkontakter og plugger er i Norge dekket av standarden NEK 502 som bygger på den internasjonale standarden IEC 60884-1. Mange kjenner igjen jordingsstikkontakten man typisk har på kjøkken, bad eller utendørs, også kjent som “Schuko-kontakten”, altså en stikkontakt med sidejord.

Det har over tid dukket opp produkter med kombinasjoner av stikkontakt med sidejord og USB-uttak for fast installasjon, uten at det har vært en felles standard som dekker disse kombinasjonene. Dette jobbes det nå med, slik at man kan bedre sikkerhet og produkter tilpasset faste installasjoner.

Foto: Elko – Eurostikk med USB-C og USB-A

Fra Norge deltar komiteleder for NK23 og NK 23B  Nils-Magnus Hagen fra Schneider/Elko.

IEC SC 23B MT4

Foto: Nils-Magnus Hagen

Relaterte artikler

Se alle nyheter

Teknisk dokumentasjon som skaper forståelse

Dato
19.03.2024

Landstrømsforum markerer seg

Dato
31.03.2023

Metode for å gjøre kompleksitet oversiktlig

Dato
07.03.2023