Tilbake

Mercedes lanserer ny elbil

Mercedes lanserte første modell i den nye elektriske drivlinjen på CES 2019. Under lanseringen påpekte virksomheten den langsiktige strategien om en full elektrisk drivlinje. Den nye Mercedes ECQ 400 skal ifølge representantene lanseres på det europeiske markedet i midten av 2019. Den vil få en batteripakke på 80 kWh og med forventet rekkevidde på rundt 45 mil.

Mercedes EQC 400

(CES 2019, Las Vegas) Det har vært kjent lenge at Mercedes-Benz vil migrere over på elektrisk drivlinje. I dag lanserte bilfabrikken ECQ 400, som sannsynligvis kommer til å løfte Mercedes frem blant de “hotte” elbilene på det norske markedet. Designet, både utvendig og innvendig har et futuristisk preg.

Gode tall for norske veier

Bilfabrikanten selv hevder at bilen skal ha en rekkevidde på rundt 45 mil, med et gjennomsnittlig forbruk på 2,22 kwh per mil. Den vil leveres med en batteripakke på 80 kWh, hvilket plasserer den i kategorien med de største batteripakkene.

Firehjulstrekk

ECQ 400 vil ha firehjulstrekk, med elmotor på både for- og bakaksel. De to motorene skal tilsammen gi 300 kW, hvilket skulle tilsi at bilen sparker bra fra.

Følelse av moderne luksus

Det ble ikke oppgitt noe prisnivå for bilen, men basert på design, batteripakke og andre tekniske data havner nok denne bilen i øvre prissjikt blant elbilene.

Relaterte artikler

Se alle nyheter

Utfordringer og løsninger for elektrisk samferdsel

Dato
22.03.2024

Standard for maritime brenselceller

Dato
19.10.2023

Du kan være med å lage standarder!

Dato
28.09.2023