Leif T. Aanensen

"Teknologi former samfunn"

Leif T. Aanensen

Om foredragsholder

Leif T. Aanensen er administrerende direktør i NEK. Han har vært en del av virksomheten siden 2012 og selv ledet den digitale transformasjonen som har vært nødvendig i NEKs arbeid. NEK har hatt en tilstrømming i nettverket sitt som savner sidestykke internasjonalt. NEK forvalter standarder som er avgjørende for andre virksomheters digitale transformasjon, noe Aanensen til stadighet minner oss om. Beslutninger om hvordan digital transformasjon skal gjennomføres er dermed en strategisk prosess.

Aannensen er utdannet sivilingeniør ved NTNU og har i tillegg MBA innen administrasjon og ledelse fra Handelshøyskolen i Bergen. Han startet karrieren innen konsulentbransjen, men har siden opparbeidet lang erfaring fra forvaltningen. Han har 25 års erfaring innen ledelse, hvor teknologi alltid har vært i sentrum.

Leif Aanensen

Tema

Som foredragsholder tar han utgangspunkt i de siste internasjonale trendene og teknologiutvikling i sine innlegg og bruker disse til å gi inspirende innlegg om vekst og verdiskaping. Hvilke av disse trendene påvirker norsk næringsliv og hvordan kan man skape verdi på disse?

Det store linjene i den teknologiske utviklingen skifter over tid. I disse dager sitter ord som kunstig intelligens, robotisert produksjon, IOT og effektivisering gjennom teknologi langt fremme på tungen. Hvordan påvirker dette samfunnet vårt og nærmere bestemt din næring? Hva kreves av kompetanse i bedriftene for å opprettholde konkurransekraften mot land som ivrig tar i bruk slik teknologi? Går vi mot et samfunn med økt verdiskaping, men jobbene til folk flest gradvis forsvinner?

De store linjene innen teknologiutviklingen og hvordan disse påvirker samfunnet vårt er tema Aanensen liker best å snakke om. Nye impulser kommer til og gjør  gjør innleggene tidsaktuelle.

Tidligere fordrag

  • Samfunnssikkerhetskonferansen
  • Fibermagi
  • Internasjonalt symposium om kompetanse og kapasitetsbygging
  • En rekke av NEKs årlige konferanser

Ønsker du Leif Aanensen som foredragsholder?

    JaNei