Det digitale kraftsystemet 2020
En arena hvor faglig nettverk bygges!
Onsdag 11. mars 2020
“Vi har laget et program som gir deltakerne et godt innblikk i digitaliseringens muligheter og utfordringer, samt hvordan standardiserte løsninger bidrar til kostnadseffektive og sikre løsninger i kraftsystemet.”
Lars Ihler, NEK
Leif Aanensen, NEK
Ragnar Maalen-Johansen, Elvia
Ragnar Maalen-Johansen er ansatt i avdeling AMS i Elvia AS, som Målerteknisk ansvarlig. Det nye nettselskapet Elvia er et resultat av sammenslåingen mellom Eidsiva Nett og Hafslund Nett.
Tidligere i Hafslund Nett jobbet han i AMS prosjektet, der han var med på å spesifisere og anskaffe AMS løsningen, som Aidon endte opp med å levere.
Han er ellers medlem av NEK 13/38 Elmålesystemer og måletransformatorer, og REN referansegruppe for måling.
Martin Hviid-Nielsen, Energi Norge
Martin Hviid-Nielsen er rådgiver i Energi Norge, med ansvar for forsknings- og utviklingsprosjekter, publikasjoner og arrangement innen digitalisering.
Han er for tiden opptatt med DIGIN-prosjektet og er medlem i NEK NK 57.
Stian Bakken, Glitre Energinett
Stian Bakken er utdannet cand.scient. i informatikk, faggruppen for store datasystemer ved UiO 2002. Yrkesfaglig er bakgrunnen hans allsidig, og varierer fra programvareutvikling og teoretisk arbeid rundt databasetransaksjonsmodeller til konsulentoppdrag i flere bransjer som bank og forsikring, bygg og anlegg, og ikke minst energibransjen.
Energibransjen har vært hovedfokus de siste ti årene, han bidrar på prosjekter i alt fra system- og virksomhetsaktiktektur, programvareutvikling, teknisk kvalitetssikring av prosjekter og forretningsmuligheter samt standardiseringsarbeid og fellesinitiativ i energibransjen. Videre med teknisk kompetanse i prosjekter innen maskinlæring/AI, integrasjoner, datainnsamling og mye mer.
Mats Arne Myran og Lovinda Ødegården, NVE
Veronica Jarnskjold Buer, Datatilsynet
Veronica er forskerutdannet (Cand. Scient) fra UiO, og har mer enn 25 års erfaring fra IKT og informasjonssikkerhet i offentlig og privat sektor. Hun begynte sin karriere i Datatilsynet, har siden vært IKT-leder for Aurskog-Høland kommune, Head of Security i politiet, CISO i Norges bank, Cyber Security Leader i Capgemini, Avdelingsdirektør for operativ avdeling i NSM og hun er nå tilbake igjen i Datatilsynet.
Veronica har fokus på personvern og sikkerhet, digitalisering, innebygd personvern, risikovurderinger og vurdering av personvernkonsekvenser (DPIA).
Nargis Shabbir Hurzuk
Nargis Shabbir Hurzuk er Senior Ingeniør /Prosjektleder i Teknologi utvikling enheten i Statnett.
Hun har ingeniørutdanning fra BATU-India elkraftteknikk og har arbeidet med vern og kontrollanlegg i Statnett siden 2010.
Før dette så har hun jobbet i Siemens siden 2008 med kontrollanlegg prosjektering.
Digital stasjon utvikling og kvalifisering er hoved fokus i nåværende tid.
Hans Kristian Meyer, SINTEF
Hans Kristian Meyer arbeider som forsker i SINTEF Energi AS, avdeling elkraftteknologi.
Han har sivilingeniørutdanning (2015) og doktorgrad (2019) fra NTNU elkraftteknikk.
Han har arbeidet i ECoDiS-prosjektet med sensorer for tilstandsovervåkning.
Siv Hilde Houmb, Statnett
Siv Hilde Houmb har en doktorgrad fra NTNU, hun er utdannet etisk hacker og har jobbet 25 år med cybersikkerhet.
Hun startet cybersikkerhetsselskapet Secure-NOK i 2011 og har ledet cybersikkerhetsarbeid for olje og gassektoren siden 2014.
Videre har hun jobbet flere år i USA, Nederland, Frankrike og jobber i dag i Statnett med å sikre strømforsyning i Norge.
Dato: 11. mars 2020, Adresse: Radisson Blu Plaza Hotel, Sonja Henies plass 3, 0185 Oslo, Pris: Kr. 4.500,- NEKs komitemedlemmer kr. 3.750,-. Prisene er ex. mva.
For mer informasjon og flere praktiske detaljer se lenger ned på siden.
Tid og sted
Dato: 11. mars 2020, 09:00 – 17:00
Sted: Radisson Blu Plaza Hotel, Sonja Henies plass 3, 0185 Oslo
Veibeskrivelse Radisson Blu Plaza Hotel
Konferanseavgift
Pris:
Seminaravgift er satt til kr. 4.500-. NEKs komitemedlemmer kr. 3.750,-. Prisene er ex. mva.
Ved avmelding senere enn 7 dager før konferansen belastes full kursavgift. Betalte plasser kan fritt benyttes av andre fra samme firma.
Målgruppe
Seminaret vil være nyttig for en bred målgruppe enten du er beslutningstager, prosjektleder, IT-medarbeider eller student, og vil dekke interessefeltet for både elkraftprodusenter, leverandører, nettselskap, myndigheter og akademia
Kontakt oss
Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, ta kontakt med
Lars Ihler eller Arild Kjærnli.
Kort om seminaret
Digitaliseringen i elkraftbransjen gir en rekke muligheter, men stiller også spørsmål. NEK og NK57 har derfor merket en økt etterspørsel etter standarder som vil gi svar på disse spørsmålene.
Under seminaret vil det bli satt søkelys på de mange gevinstene man har med digitalisering og hvordan disse enklest kan oppnås med bruk av riktige standarder. Du får dele erfaring fra vellykket digitalisering i egen og andre bransjer.
Stikkord er datamodeller, protokoller, utvekslingsformater og informasjonssikkerhet, og omfatter hele informasjonsflyten fra kunde og nettstasjon til kraftleverandør og marked.
En arena hvor faglig nettverk bygges
For mange er det faglige nettverket av like stor betydning som det faglige programmet. På våre konferanser vil du treffe mange kjente og kanskje noen ny bekjentskaper. Ikke minst kan du møte mange av ekspertene i NEKs mange tekniske komiteer. Disse sitter med spisskompetanse innenfor et bredt elektroteknisk fagfelt.
En god lunsj
Vi har lagt til det lille ekstra, slik at du får en flott lunsj, og samtidig ta en prat med gamle kjente.
Disse kan du forvente å treffe
- Aker Solutions
- Glitre Energi AS
- NEK
- Norgesnett
- Standard Online
- Vattenfall