Elsikkerhetskonferansen 2025
Konferansen for de som vil holde seg oppdatert elsikkerhet!
Registrer deg her

Bli med på Elsikkerhetskonferansen!
Elsikkerhetskonferansen samler fagfolk, eksperter og beslutningstakere for å diskutere de mest aktuelle temaene innen elsikkerhet, infrastruktur og teknologi. Med fire spennende hovedsesjoner over to dager, vil du få verdifull innsikt og inspirasjon til å møte fremtidens utfordringer.
Hvorfor skal du delta?
- Opplev engasjerende innlegg fra ledende eksperter innen sikkerhet, energi og teknologi
- Få innsikt i hvordan du kan møte morgendagens elsikkerhetsutfordringer
- Bygg nettverk med bransjekollegaer og beslutningstakere.
Programmet er fortsatt under arbeid
Det gjenstår fortsatt noen få foredrag før programmet er komplett. Det foreløpige programmet vil allikevel gi deg et godt bilde på hva du vil oppleve under Elsikkerhetskonferansen 2025.
Ikke bare fag!
I tillegg til et faglig sterkt program, legger vi stor vekt på det sosiale. Deltakerne kan se frem til gode pauser, hyggelige lunsjer og en felles middag for de som ønsker å delta.
Vi håper å se deg på konferansen!

Administrerende direktør i Norsk Elektroteknisk Komite
Leif T. Aanensen
Leif T. Aanensen er administrerende direktør i Norsk Elektroteknisk Komite – og var tidligere fagsjef og sekretær for NK 64.
Han er utdannet sivilingeniør ved NTNU og har i tillegg MBA innen administrasjon og ledelse fra Handelshøyskolen i Bergen. Leif startet karrieren innen konsulentbransjen, men har siden opparbeidet lang erfaring fra forvaltningen. Han har 25 års erfaring innen ledelse, hvor teknologi alltid har vært i sentrum.

Fagdirektør NSM
Roar Thon
Den sikkerhetspolitiske situasjonen er vesentlig endret de siste årene. Det utenkelig er blitt mer tenkelig og angår også norske virksomheter, ledere og ansatte. Bruker du PC, nettbrett eller mobiltelefon er du et digitalt mål. Det er uavhengig av hvem du er, hva du driver med og hvor du bor. Hvordan dette påvirker samfunnet, virksomheter og enkeltindivider er noe av det fagdirektør Roar Thon i Nasjonal sikkerhetsmyndighet snakker om i sitt foredrag.

EnergiWatch
Anders Lie Brenna
Anders Lie Brenna, har dekket energibransjen som journalist og redaktør i enerWE og Europower siden 2016, og har tidligere vært IT-journalist og redaktør i digi.no og TU.no. Før det jobbet han 10 år i IT-bransjen som konsulent og utvikler.
Anders har en Master of Management fra BI, og en bachelor i Kultur og Samfunn fra HiO.

Leder NK 64
Eirik Selvik
Eirik Selvik er en av Norges fremste eksperter innen elektrotekniske normer og standarder. Han har i mer enn 25 år ledet ledet arbeidet med NEK 400, og er Norges fremste ekspert på standarder for lavspenningsanlegg. Eirik innehar dyp innsikt i både bakgrunnen for kravene og hvordan de skal anvendes i praksis gjennom standardiseringsarbeidet i både Norge og internasjonalt.

REN / Komiteleder NK 350
Hans Brandthun
Komiteleder Hans Brandtun redegjør om hvorfor NEK 350 er relevant for ulike aktører alt fra nett-kunder, myndigheter, nettselskap og installasjonsvirksomheter.
Det forventes en økning i behovet for ombygging de nærmeste årene, siden stadig flere abonnenter kobler til trefase laster, monterer solenergianlegg eller last styring. Utstyr som er produsert på det globale markedet er sjeldent tilpasset det norske IT-systemet, og bruk av standard for ombygging til 400 V er viktig å ha.

Sintef
Bendik Nybakk Torsæter
90 % av nye privatbiler er nå elektriske. Samtidig finnes det en god infrastruktur for lading. Vi kan hevde at elektrifisering av privatbilismen snart er fullendt i Norge.
Riktig så enkelt er det ikke for tungtransport. Der må en bedre infrastruktur bygges med kapasitet som er tilpasset biler med behov for høy effekt. I løpet av foredraget vil få høre mer om megawatt charging og hva dette vil bety i Norge.
Bendik Nybakk Torsæter er forskningsleder i SINTEF og har bakgrunn som sivilingeniør i elkraft fra NTNU. Han har erfaring med forskning og utvikling innen elektrifisering, energisystemer og transport, og er aktiv komitémedlem i NK 69 – standardiseringskomiteen for elektriske kjøretøy og ladeløsninger.

Leder i NEKs Eltransportforum
Jan Tore Gjøby
Vi får et innlegg om Eltransportforum, presentert av forumets leder Jan Tore Gjøby.
Jan Tore er rådgiver innen lade- og batteriteknologi i NAF, og har en bred erfaring fra både industri og rådgivning. Han har tidligere vært senioringeniør i Pöyry og Cronus Anker Engineering, elektroansvarlig i Dynatec AS, og har også jobbet i eSmart Systems og Norske Skog. I tillegg har han erfaring som selvstendig næringsdrivende.

Leder i Hafslund mobil energi
Sebastian Sandtorv
Vi får besøk av Sebastian Sandtorv, leder for Hafslund Mobil Energi, sammen med en kollega. De vil dele innsikt og erfaringer om ladeløsninger og elektrisk infrastruktur for byggeplasser – med spesielt fokus på hvordan vi kan legge til rette for utslippsfrie byggeplasser.
Sebastian har bred erfaring fra teknologi- og energisektoren, med tidligere roller hos MeaWallet, som Product Developer i Micro Matic Norge AS, samt i Ecofric og Guri AS. Han har vært en del av Hafslund siden mars 2024.

Fagsjef Ekom / Norsk Eletroteknisk Komite
Sigmund Eng
Vi lever midt i den 5. industrielle revolusjon og teknologi fremmer innovasjon og samfunnsendring. Dette vil ikke være mulig uten internett of things, sensorer, automasjon og utveksling av informasjon. Riset bak speilet er at dette gir en større sårbarhet for cyberkriminalitet. Hvordan skal vi beskytte oss og samtidig drive fram innovasjon og endringer i samfunnet?
Sigmund Eng har vært fagsjef Ekom i Norsk Eletroteknisk Komite siden 2021 og er utdannet sivilingeniør elektronikk fra NTNU. I nærmere 25 år har Eng arbeidet i forsvaret, der han blant annet arbeidet med taktisk datalink og radiobaserte kommunikasjonssystemer.

Hafenstrom
Asbjørn Hovstø
Asbjørn Hovstø har en MSc i prosjektadministrasjon fra Henley Business School og over 30 års erfaring fra europeiske prosjekter, særlig innen intelligente transportsystemer, helse, sikkerhet, biometrisystemer, trådløs sensorteknologi, smarte strømnett og smarte byer. Han var ansvarlig for kravspesifikasjon og standarder i Horisont 2020 prosjektene VICINITY vedr. Smarte nabolag, GIFT Energifleksibilitet på geografiske øyer, AURORAL Arkitektur for enhetlige regionale og åpne digitale økosystemer for smarte lokalsamfunn og landlige områder og SPADE Flerbruks cyber-fysiske økosystem for styring og miljøobservasjon fra droner.
I dag leder han speilgruppen for NEK SC41 (IoT og Digitale Tvillinger), er aktiv i ISO/IEC JTC1/SC27 (informasjonssikkerhet) og informasjonssikkerhetsledelse, samt i Intelligente transportsystemer (ISO TC 204) og Helseinformatikk (ISO TC 215).

Prosjektleder EuroFlex
Hege Dyngvold
Hege Dyngvold er prosjektleder for NorFlex og EuroFlex i Å Energi, hvor hun leder arbeidet med å utvikle fleksibilitetsmarkeder som skal bidra til bedre utnyttelse av strømnettet og støtte opp under energiomstillingen. Hun har utdanning fra Handelshøyskolen BI og har tidligere erfaring som dataanalytiker i Agder Energi.

Enhetsleder Forretningsutvikling, Norsk Elektroteknisk Komite
Lars Ihler
Lars Ihler er Enhetsleder i NEKs enhet for Forretningsutvikling.
Han har bakgrunn fra salg og ledelse hos leverandører av driftssentral- og nettinformasjonssystemer til energi- og telekom-bedrifter. Lars er utdannet Cand. Scient. fra UiO i fysikk, studieretning instrumentering og måleteknikk.

Enhetsleder Standardisering i Norsk Elektroteknisk Komite
Arild Røed
Som overalt ellers i samfunnet skjer det store endringer innenfor standardisering. Ikke minst fremmet av ambisjonen om et utslippsfritt samfunn og en teknologiutvikling som skjer i et rasende tempo. Dette preger også standardiseringen i Norge, og ikke minst NEK.
Arild Røed er fagsjef i Norsk Elektroteknisk Komite med ansvar for elektriske installasjoner i eksplosjonsfarlige (Ex) og maritime omgivelser.
Han har vært ansatt i NEK siden 2013 og har tidligere erfaring fra selskaper som Proxll AS, Ensto Nor AS og Nemko AS, hvor han har arbeidet med prosjektledelse, produktansvar, testing og sertifisering innen elektrobransjen.

Paneldebatt
Foredragsholdere fra konferansen
Dette er anledningen til å stille nysgjerrigheten. Rett spørsmålene til vårt panel som består av dagens foredragsholdere.
Paneldebatten holdes av Tommy Lundekvam – sekretær i NK 64, og tidligere fagsjef for lavspenning i NEK. Han har bakgrunn fra Bravida og Trainor – og er i dag selvstendig konsulent i TLC Elektro.

DSB
Jon-Erik Holst
Holst tegner opp utfordringsbilde for elsikkerhet frem mot 2030. Hva er det som venter oss rundt neste sving? Hvordan kan elektrobransjen forberede seg på disse og hvordan vil myndighetene møte disse utfordringene?

CEO i Differ Group
Kjetil Røine
Tilgang på elektrisitet er ikke en selvfølgelighet i alle deler av verden. Differ Group var den første samarbeidspartner i IEC Global Impact Fund, som finansierer prosjekter i utviklingsland.
Kjetil Røine er CEO i Differ Community Power, som leverer solenergiløsninger – og har bakgrunn fra teknologi- og fornybarsektoren. Han har bakgrunn fra både strategi, prosjektledelse og internasjonal utvikling, og har tidligere hatt lederroller.

NHO Elektro
Jon Steinar S. Hanstad
Jon-Steinar S. Hanstad er direktør for teknisk seksjon, og har 16 års erfaring i NHO Elektro.

Foredragsholder
Erik Johannessen
Står vi i fare for å miste eiedomsutviklere på veien til smartere bygg når teknologi ikke leverer hva den lover? Vi får et foredrag om falitterklæring presentert av Erik Johannessen.

Salgssjef, Defa
Michael McGrory
Toveis lading har vært et tema over tid. Er vi nå klare for å sette i gang? Hva betyr det for elektrobransjen?
Michael McGrory er salgssjef for eMobility hos DEFA i Oslo. I sin rolle fokuserer han på løsninger innen elektrisk mobilitet, og bidrar til å drive bærekraftige transportløsninger fremover.

Receel
Sven Sivertsen
I løpet av de neste årene vil titusenvis av elbiler være klar for resirkulering. Imidlertid vil mange av elbilbatterien kunne få et nytt liv som enheter for energilagring i hus, hytter, anleggsplasser og andre steder med behov for lagring av elektrisitet.
Sven Sivertsen fra Receel leverer allerede i dag løsninger basert på brukte elbilbatterier. Han vil ta oss gjennom sine tanker og ideer til hvordan dette markedet vil utvikle seg.

Enhetsleder Forretningsutvikling, Norsk Elektroteknisk Komite
Lars Ihler
Lars Ihler er Enhetsleder i NEKs enhet for Forretningsutvikling.
Han har bakgrunn fra salg og ledelse hos leverandører av driftssentral- og nettinformasjonssystemer til energi- og telekom-bedrifter. Lars er utdannet Cand. Scient. fra UiO i fysikk, studieretning instrumentering og måleteknikk.

Norconsult
Marte Sofie Buraas
Hvordan økt frekvens og intensitet av ekstremvær som stormer, lyn og flom kan påvirke elektrisk infrastruktur og forsyningssikkerhet.
Marte Sofie Buraas er utdannet meteorolog med et fokus på klimasystemet og hvordan dette er i endring. Hun jobber i Norconsult og er en del av et fagmiljø med solid kompetanse på hvordan vær og klima påvirker infrastruktur som kraftledninger. I sitt innlegg vil Marte Sofie se nærmere på konsekvensene av klimaendringer som økt ekstremnedbør, flom, endringer i snømengde, skredfare og ising. Hun vil også belyse hvordan disse endringene kan øke risikoen for elektrisk infrastruktur og forsyningssikkerheten Norge.

TBA
TBA
Digitale tvillinger (DTw) er ikke bare en teknologisk trend, i byggebransjen er digitale tvillinger i ferd med å endre spillereglene. Disse representerer en digital kopi av fysiske bygninger og installasjoner, gjennom hele livssyklusen fra planlegging til gjennomføring og videre til drift og vedlikehold. Gjennom digitale tvillinger kan vedlikehold, forbruk og kostnader optimaliseres.

TBA
TBA
Smart teknologi gir større kontroll og automatisert styring av elanleggets funksjoner. Med større fokus på fremtidens energiforbruk

Innovasjonsleder, fagspesialist avd. Energi og smartteknologi, Norconsult
Camilla Draugedalen
Fagspesialist SmartTek og bransjeansvarlig for industriell IoT og AI i bygg og industri. Hun jobber med smart bruk av teknologi og data for å skape bærekraftige løsninger og redusere risiko. Hun brenner for samspillet mellom OT og IT – og hvordan vi bedre kan formulere utfordringer for å finne riktige løsninger.

Zaptec
Jan Vidar Nalbant
Zaptec er markedsleder og ønsker å være «tankeleder» – hvordan ser de for seg fremtidens ladeinfrastruktur, V2G- Markedsutsikter og fleksibiltetsmarked – og hvordan jobber de med forretningsutvikling?
Registrering
- Dato
- 21.10.2025 fra 09:00 til 22.10.2025 15:30
- Adresse
- Dronning Eufemias gate 15, 0194 Oslo
- Pris
Rabatt for lærere og studenter – ta kontakt for mer informasjon.
Ved avmelding senere enn 7 dager før arrangementet belastes full avgift. Betalte plasser kan fritt benyttes av andre fra samme firma.
Middag 21. oktober på Vaaghals kr. 1.200,-.
Det vil være tilgang til opptaket i en periode etter arrangementet.
Konferansen tilbyr ikke bare faglig påfyll, men også sjansen til å møte andre- og potensielle samarbeidspartnere.
Det sosiale vil bli tillagt stor vekt med flere pauser og god lunsj. Vi vil også arrangere en middag på restauranten Vaaghals for de som ønsker det.