Tilbake

Utmerkelse til nordmenn

Norge utmerker seg i internasjonal standardisering. Nylig ble tre nordmenn tildelt IEC 1906 award for sin innsats i internasjonal standardisering.

Arild Kjærnli

IEC 1906-Award er en høyt anerkjent utmerkelse som deles ut hvert år fra det internasjonale standardiseringsorganet IEC. I kriteriene heter det at prisen deles ut til mennesker som har oppnådd et eksepsjonelt godt resultat gjennom sin personlige deltakelse. Videre heter det at resultatet skal ha gitt IECs arbeid betydelig framgang.

Tre priser til Norge

Under NEKs årsmøte for 2022, som ble avholdt 19. mai, fikk tre norske vinnere sine bevis på at de har blitt tildelt denne gjeve IEC 1906-award. Prisen har de blitt tildelt for sin innsats innenfor ulike felt i|  det internasjonale standardiseringsarbeidet. De er nominert av sine kolleger i standardiseringskomiteene, og det må ses på som et ekstra sterkt tegn på at man har gjort et markant arbeid.

Harald Hulaas

Harald Hulaas har mottatt prisen på bakgrunn av sitt arbeid i IECs tekniske komite TC 4 – Hydralic turbines. Hulaas er også med i den norske speilkomiteen NK4 – Vannturbiner, noe han har vært siden 2011. De siste 14 årene har Hulaas arbeidet som sjefsingeniør i Norconsult.

Ole-Herman Bjor

Ole Herman Bjor er medlem i IECs tekniske komite TC 29 – Electroacoustics og det er hans innsats i denne komiteen som har gitt ham utmerkelsen. Foruten å delta i det internasjonale arbeidet i IEC er Bjor også NK 29 – Elektroakustikk, som er den norske speilkomiteen. Det er ikke første gang Ole-Herman Bjor har fått en utmerkelse for sitt arbeid innenfor standardisering og mottok i 2017 Kongens fortjenestemedalje.

Arild Røed

Arild Røed har fått tildelt prisen for sitt arbeid innenfor IECEx, som arbeider med elektriske installasjoner og produkter i eksplosjonsfarlige områder. Til daglig er Røed fagsjef for ex-områder og maritime el-installasjoner i NEK. Han er også administrativ leder for IECs arbeid i TC 18 – som utarbeider de elektrotekniske standardene for skip og offshore.

-Det er flott at Norge blir tildelt tre 1906-award. Dette er et bevis på at våre eksperter etterlater seg kraftige fotavtrykk i internasjonal standardisering. Vi ser på dette som en spore til ytterligere innsats og jeg er overbevist om at flere nordmenn vil motta utmerkelser i årene som kommer, sier Leif T. Aanensen, administrerende direktør i NEK.