Tilbake

NEK får ny fagsjef for ekom

Sigmund Eng blir ny fagsjef for ekom i NEK og vil tiltre sin nye rolle 15. januar 2022. Eng kommer fra Forsvarsmateriell hvor han har arbeidet med kommunikasjonssystemer og Nato-standarder.

Arild Kjærnli

Sigmund Eng blir ny fagsjef ekom

NEK har ansatt Sigmund Eng som ny fagsjef for ekom og han vil tiltre i den nye rollen 15. januar. Sigmund er sivilingeniør elektronikk fra NTNU. I nærmere 25 år har Eng arbeidet i forsvaret, og i dag er han ansatt i Forsvarsmateriell. I forsvaret har han blant annet arbeidet med taktisk datalink og radiobaserte kommunikasjonssystemer

-Jeg har arbeidet lenge i forsvaret, men ble fristet til å søke meg over i det sivile arbeidsmarkedet. I forsvaret har jeg blant annet arbeidet mye med NATO-standarder. Dette synes jeg er et interessant arbeid og stillingen som fagsjef i NEK virker som hånd i hanske for meg. NEK er også en liten organisasjon med korte beslutningsveier og er det motsatte av forsvaret hvor det er mange som skal være med i beslutningsprosessene, forteller Sigmund Eng.

Viktige arbeidsoppgaver

En av Sigmunds viktige oppgaver blir å ha ansvaret for standardserien NEK 700 – Informasjonsteknologi. Dette er den ledende standarden for ekom-anlegg og NKOM henviser til denne som en metode for å oppfylle bestemmelsene i forskriftene. En annen oppgave er å forvalte det norske arbeidet inn mot IECs internasjonale arbeid for IoT. Med IoT hører også cybersikkerhet som kommer til å bli en viktigere og viktigere inn mot nettbaserte installasjoner.

-Ekom er et spennende fagfelt for det griper inn i så mye. Det skjer en enorm utvikling innenfor dette fagfeltet. Et eksempel kan være IoT, som bare blir viktigere og viktigere, fortsetter Sigmund.

Privatliv

Opprinnelig kommer Sigmund Eng fra Toten, men er i dag bosatt på Gjerdrum utenfor Oslo. Sammen med kona og sine to sønner bruker han mye av fritiden på hytta i Romsdal, og der har han hatt god bruk for sine nevenyttige egenskaper. Han er også levende opptatt av elektronikk og bruker tid på å holde seg oppdatert. Blant annet har han drevet med koding og lært seg publiseringsverktøyet WordPress.

Relaterte artikler

Se alle nyheter

Eltransportforum har ny leder

Dato
30.11.2023

Hva er en tolkning av standarder?

Dato
18.10.2023

Du kan være med å lage standarder!

Dato
28.09.2023