Tilbake

NEK får ny fagsjef for ekom

Sigmund Eng blir ny fagsjef for ekom i NEK og vil tiltre sin nye rolle 15. januar 2022. Eng kommer fra Forsvarsmateriell hvor han har arbeidet med kommunikasjonssystemer og Nato-standarder.

Arild Kjærnli

Sigmund Eng blir ny fagsjef ekom

NEK har ansatt Sigmund Eng som ny fagsjef for ekom og han vil tiltre i den nye rollen 15. januar. Sigmund er sivilingeniør elektronikk fra NTNU. I nærmere 25 år har Eng arbeidet i forsvaret, og i dag er han ansatt i Forsvarsmateriell. I forsvaret har han blant annet arbeidet med taktisk datalink og radiobaserte kommunikasjonssystemer

-Jeg har arbeidet lenge i forsvaret, men ble fristet til å søke meg over i det sivile arbeidsmarkedet. I forsvaret har jeg blant annet arbeidet mye med NATO-standarder. Dette synes jeg er et interessant arbeid og stillingen som fagsjef i NEK virker som hånd i hanske for meg. NEK er også en liten organisasjon med korte beslutningsveier og er det motsatte av forsvaret hvor det er mange som skal være med i beslutningsprosessene, forteller Sigmund Eng.

Viktige arbeidsoppgaver

En av Sigmunds viktige oppgaver blir å ha ansvaret for standardserien NEK 700 – Informasjonsteknologi. Dette er den ledende standarden for ekom-anlegg og NKOM henviser til denne som en metode for å oppfylle bestemmelsene i forskriftene. En annen oppgave er å forvalte det norske arbeidet inn mot IECs internasjonale arbeid for IoT. Med IoT hører også cybersikkerhet som kommer til å bli en viktigere og viktigere inn mot nettbaserte installasjoner.

-Ekom er et spennende fagfelt for det griper inn i så mye. Det skjer en enorm utvikling innenfor dette fagfeltet. Et eksempel kan være IoT, som bare blir viktigere og viktigere, fortsetter Sigmund.

Privatliv

Opprinnelig kommer Sigmund Eng fra Toten, men er i dag bosatt på Gjerdrum utenfor Oslo. Sammen med kona og sine to sønner bruker han mye av fritiden på hytta i Romsdal, og der har han hatt god bruk for sine nevenyttige egenskaper. Han er også levende opptatt av elektronikk og bruker tid på å holde seg oppdatert. Blant annet har han drevet med koding og lært seg publiseringsverktøyet WordPress.

Relaterte artikler

Se alle nyheter

NEK 703 gir krav for å ivareta miljøet ved drift av datasentre

Dato
16.05.2024

Ny NEK 700 - Informasjonsteknologi lanseres

Dato
16.05.2024

Besøk NEK på Eliaden 28-30 mai!

Dato
16.05.2024