Tilbake

Elsikkerhetskonferansen – årets store begivenhet for el-bransjen

Elsikkerhetskonferansen vil bli avholdt 30. november – 1. desember. På programmet i 2021 står både teknologiske trender, bærekraft, endringer i regelverk og standarder. I år vil konferansen bli avholdt på the Hub, som er et av Oslos mest moderne hoteller.

Tradisjonelt har NEK arrangert Elsikkerhetskonferansen annet hvert år og 30. november – 1. desember det er klart for Elsikkerhetskonferansen 2021. Konferansen tar mål av seg til å ta pulsen på det som skjer innenfor installasjon.

El-bransjen er i utvikling

Elektrifiseringen av Norge skjer i et stadig høyere tempo og nye løsninger tvinger seg fram. Under Elsikkerhetskonferansen vil man derfor behandle solenergi, smarte bygg, energilagring og effektstyring av bygg. Dette kommer i tillegg til tradisjonelle temaer som endringer i NEK 400 og andre rammeverk for el-bransjen.

-Årets program er nå mer eller mindre ferdig, men vi holder fortsatt døra på gløtt for spesielt interessante foredrag. Det har hele tiden vært vårt mål å gjenspeile det som skjer og vil skje i bransjen. Da må vi både skjele mot bærekraftige installasjoner og mot de tradisjonelle emnene som er basis for elsikkerhet. Det synes jeg vi har lyktes godt med og konferansen kommer til å bli veldig interessant, forteller Kristin Fagerli, som er prosjektleder for Elsikkerhetskonferansen.

Viktige standarder i oppdatert versjon

Standardiseringskomiteene i NEK arbeider i disse dager med flere standarder som i løpet av de neste 6- 8 månedene kommer i nye versjoner. Dette gjelder blant annet NEK 400 og NEK 399. I tillegg vil også NEK EN 50110, som omhandler sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg, komme i en ny versjon for første gang siden 2013.

-Det er mange som er spent på hva som kommer av endringer i de oppdaterte standardene. Når noe endres i disse standardene påvirker det tross alt hele bransjen. Noe av svaret på dette kommer under Elsikkerhetskonferansen. Der vil vi gå inn på endringene, men også ta en diskusjon på hva de vil bety i praksis, utdyper Kristin Fagerli.

Konferansen flytter til the Hub

Elsikkerhetskonferansen har i 2021 blitt lagt til hotellet the Hub. Hotellet er en del av Petter Stordalens Clarion kjede og ligger midt i Oslo Sentrum i nærheten av Bjørvika. Selv om det har eksistert hotell i bygget siden 1951 har det nylig blitt fullstendig oppusset og framstår i dag som et av de mest moderne hotellene i Norge. The Hub har en konferanseavdeling som tilbyr det ypperste innenfor teknologi, bevertning og service.

-Vi kunne ha valgt the Hub av mange grunner. Det er topp moderne, har et moderne og smakfullt  design og flotte rom. Allikevel er det de flotte konferansefasilitetene som gjorde dette til enkelt valg. På the Hub kan vi ta Elsikkerhetskonferansen til et nytt nivå, fortsetter Kristin.

Middag hos verdensmester

For mange er også den tradisjonelle elsikkerhetsmiddagen en viktig del av denne konferansen. Dette er en kjærkommen anledning til å møte både nye og gamle bekjentskaper og samtidig kan man nyte et godt måltid. I 2021 er restauranten Vaaghals i Bjørvika valgt som åsted for middagen. Vaaghals er anbefalt i Guide Michelin og har den tidligere kapteinen fra kokkelandslaget, Christer Rødseth, som kjøkkensjef.

-Vi besøkte også Vaaghals under Erfaringskonferansen Elkontroll nå i september. Tilbakemeldingene på mat, drikke og service var overveldende. Jeg gleder meg så til å komme tilbake til Vaaghals. Det er jeg trygg på at vil bli et høydepunkt for alle deltakerne, avslutter Fagerli.

Les mer om konferansen og meld deg på!

Relaterte artikler

Se alle nyheter

Teknisk dokumentasjon som skaper forståelse

Dato
19.03.2024

Landstrømsforum markerer seg

Dato
31.03.2023

Metode for å gjøre kompleksitet oversiktlig

Dato
07.03.2023