Tilbake

Konferanser – er det trygt igjen?

Siden mars 2020 har vi levd med restriksjoner, og deltakelse på konferanser og seminarer har vært umulig. Nå er vaksineprogrammet kommet inn i en avsluttende fase og mulighetene for å delta på konferanser er tilbake. Vel og merke om man forholdsregler.

Første konferanse etter pandemien

Det siste halvannet året har deltakelse på seminarer og konferanser vært umulig. Nå er snart 50 % av befolkningen fullvaksinert og myndighetene fjerner restriksjon etter restriksjon. Er det nå slik at vi kan stille opp på konferanser og seminarer igjen?

-I tråd med myndighetenes anbefalinger for smittevern har NEK ikke gjennomført konferanser eller seminarer siden mars 2020. Når myndighetene nå fjerner pandemi-restriksjonene har vi valgt å arrangere fysiske konferanser i høst. Det starter allerede 22. september med Erfaringskonferansen Elkontroll. Denne konferansen har vi hatt lyst til å arrangere lenge, og nå anser vi det som trygt for deltakerne, forteller informasjonssjef Arild Kjærnli i NEK.

Egne smittevernregler for seminar og konferanser

Myndighetene har nå lettet på restriksjonene og blir stadig flere tilbud åpnet for befolkningen. Allikevel øker smittetallene og forsiktighet i omgang med andre mennesker er fortsatt viktig. Mange fortsetter derfor med tiltakene selv om de ikke lenger er påkrevd fra regjeringen.

-Vi er opptatt av å samarbeide med seriøse konferansesteder, som tar smittevern på alvor. Selv om mulighetene for smitte nå er lave må vi fortsatt ha stor oppmerksomhet på håndhygiene, unngå håndhilsning og klemming. Vi har også bestilt konferansesaler som er mye større enn normalt slik at det går an å holde riktig avstand. Alle deltakere blir også registrert slik at oppfølging i ettertid av konferansen er enkelt, fortsetter Kjærnli.

Også mulig å delta digitalt

At mange av de ansatte rammes av sykdom er arbeidsgivernes store skrekk. Derfor venter mange bedrifter med å lette på de selvpålagte restriksjonene i forhold til reise og delta på arrangementer.

-Vi vet at det fortsatt er arbeidsgivere som har restriksjoner på hva medarbeiderne kan delta på. For at alle allikevel skal kunne delta på de ulike NEK arrangementene har vi valgt å tilby streaming av konferansene som et alternativ til personlig frammøte. Det blir selvfølgelig ikke helt det samme, men signalene vi har fått så langt tyder på at dette tilbudet blir satt pris på, avslutter Arild Kjærnli.

Les mer om Erfaringskonferansen Elkontroll.

Selv om Norge er god i gang med å komme tilbake til tilstandene før pandemien er det fortsatt viktig å fortsette de gode vanene og tiltakene for å unngå smitte. NEK har laget et sett med regler som skal gjelde på alle konferanser i NEK regi.

Du kan lese Konferansevettreglene her.

Relaterte artikler

Se alle nyheter

Hva skjer med batterier?

Dato
25.01.2024

Vinn en gratis billett til NEK-arrangement!

Dato
22.01.2024

Hva skjer i 2024?

Dato
15.12.2023