Tilbake

Tommy Lundekvam – ny fagsjef for lavspenning

Tommy Lundekvam har blitt ansatt i stillingen som fagsjef for lavspenning i NEK. I stillingen vil han få ansvaret for noen av de mest brukte standardene i Norge. Lundekvam tiltrer stillingen 1. september 2021.

Fagsjef lavspenning

Tommy Lundekvam blir ny fagsjef for lavspenning i NEK. Lundekvam kommer til NEK fra stillingen som avdelingsleder for Bravida Sandefjord og Larvik. Tidligere har han 13 års erfaring som instruktør og prosjektleder i Trainor. Nå skal han ha ansvaret for et svært viktig område, ikke bare for NEK, men hele den elektrotekniske bransjen i Norge.

-Jeg gleder meg veldig til å starte opp i NEK. Selv om jeg har hatt en veldig fin tid i Bravida er dette på mange måter en drømmejobb for meg. Jeg har helt siden tiden som elektrikerlærling hatt interesse for standarder og regelverk, forteller Tommy Lundekvam.

Allsidig bakgrunn

Det er en svært allsidig fagsjef NEK nå har ansatt. Foruten bakgrunn som elektriker er han installatør og er utdannet elektroingeniør. I de senere år har han også tatt en Executive Master på BI.

-Det skal bli spennende å starte opp. Selv om jeg aldri har deltatt i standardiseringsarbeidet direkte har jeg vært aktiv i høringsarbeidet og gitt mine kommentarer. I min tid som instruktør i Trainor var også standarder en viktig del av undervisningen, så standardiseringsarbeidet er jeg godt forberedt på, fortsetter Lundekvam.

Ansvarlig for ny utgave av NEK 400

I sin nye rolle som fagsjef vil Tommy være ansvarlig for noen av de mest brukte standardene i Norge. NEK 400 – Elektriske lavspenningsinstallasjoner og NEK 399 – Tilknytningspunkt for elanlegg og ekomnett er viktige standarder for en samlet installasjonsbransje. Begge disse standardene vil utgis i reviderte utgaver i 2022 og Tommys rolle vil være svært sentral. Både i utviklingen av standardene og å formidle innholdet til alle brukerne.

-Min ambisjon er at forståelsen for innholdet i standardene skal bli enda større. Dette er noe jeg ønsker å bidra med gjennom foredrag, podcasts og andre arenaer hvor vi vil treffe brukerne. Klarer vi å gjøre standardene «folkelige» vil også forståelsen øke avslutter Tommy Lundekvam.

Tommy Lundekvam vil begynne i sin stilling som fagsjef lavspenning 1. september 2021.

Linkedin

Relaterte artikler

Se alle nyheter

Teknisk dokumentasjon som skaper forståelse

Dato
19.03.2024

Korrekt installasjon av elbillader 

Dato
08.03.2024

Lysstoffrørene er historie, hva skjer nå?

Dato
27.10.2023