Tilbake

Young Professionals påvirker karrieren

IEC Young Professionals er engasjerende og lærerikt.

For mange er deltakelse i IEC Young Professional inngangen til et nytt steg i karrieren. Deltakerne får innblikk i standardiseringsprosesser, som for mange bedrifter er et strategisk viktig virkemiddel for å oppnå konkurransefordeler. Vi har tatt en prat med to tidligere deltakere på IEC Young Professional og spurt litt om deres opplevelse både under og etter workshop.

Andreas Nilsson arbeider i Nemko

Andreas Nilsson er teknisk ansvarlig for elektromedisin i Nemko og har global ledelse for testing av produkter mot standarder. I tillegg leder han standardiseringskomiteen NK 62 – Elektrisk utstyr for medisinsk bruk. Andreas deltar også i flere arbeidsgrupper i IEC, som utarbeider standarder innenfor elektromedisinsk utstyr.

-Før jeg søkte på IEC Young Professionals i 2012 hadde jeg arbeidet med standarder i flere år. Jeg søkte om plass på IEC Young Professionals for å få et bedre innblikk i prosessene som skaper standardene. Samtidig kunne jeg møte nye mennesker og skape kontakter. Selve workshopen hadde et veldig bra opplegg. Det var mye interaksjon med de andre deltakerne i form av gruppe arbeid og vi hadde mange interessante diskusjoner. I mitt daglige arbeid ser jeg at det blir viktigere å viktigere å bruke standarder, slik at man kan selge sine produkter over hele verden. Jeg vil absolutt anbefalle unge innen elektroteknikk å søke på YP. Det er en gyllen mulighet til å få ett inblikk i standardiseringen og en unik mulighet til å bygge et nettverk for framtidige karrieremuligheter.

Teknisk direktør i Nelfo

Jon Steinar Hanstad hadde nettopp begynt i Nelfo da han fikk være med på IEC Young Professionals i 2013. Siden har han fortsatt i Nelfo og tatt nye steg i karrieren. I dag er han direktør for teknisk avdeling.

-Det var ingen tvil når jeg fikk anledning til å være med på IEC Young Professionals. Jeg så det som en flott mulighet til å få bedre innsikt i standardisering. I tillegg var muligheten til å få et internasjonalt nettverk også lokkende. Deltakelsen stod til forventningene. Workshopen ga meg en god innsikt i prosessen rundt standardiseringen og jeg fikk et internasjonalt nettverk som jeg fortsatt har kontakt med. Den kunnskapen jeg fikk om internasjonal standardisering har vært svært nyttig i min karriere. Ikke minst var det en øyeåpner å se hvordan internasjonale bedrifter bruker standardisering som strategisk konkurransefortrinn. Jeg vil anbefale alle som er kvalifisert å søke. Dette er en unik mulighet til en unik opplevelse, sier Jon Steinar Hanstad, teknisk direktør i Nelfo.

Søknadsfristen for en av plassen i årets IEC Young Professional er 20. juni. Årets workshop arrangeres 11 – 13 november i Geneve. Opphold og reise blir bekostet av NEK og IEC.

Her kan du søke!

Relaterte artikler

Se alle nyheter

Nordic Young Professional – et fellesskap for unge ingeniører

Dato
13.06.2023

Nordic Young Professional - en gratis workshop for unge ingeniører!

Dato
20.04.2023

Bli en Young Professional i Kairo!

Dato
13.04.2023