Tilbake

Bli med på IEC Young Professional 2020 i Geneve

IEC Young Professional 2020 vil arrangeres i Geneve 9 – 13 november. Norsk Elektroteknisk Komite (NEK) er medlem i IEC og er tildelt 2 plasser for unge innenfor elektroteknikk.

Årets IEC General Meeting skulle vært avholdt i Stockholm i oktober. På grunn av situasjonen med Corona-viruset har man imidlertid omberammet møtet, og General Meeting vil nå finne sted i Geneve 9 – 13 november. IEC Young Professional 2020 er derfor også flyttet til Geneve i samme periode. NEK har muligheten til å invitere med seg 2 deltakere til årets Young Professional workshop.

IEC Young Professional

IEC Young Professional er et program for mennesker under 35 år som ønsker å videreutvikle seg innenfor elektroteknikk. Standardisering er en viktig del av elektroteknikk og bidrar til økt . Ved bruk av standarder sikrer man at produkter kan brukes på tvers av landegrenser. Standardisering er derfor et viktig verktøy for å fjerne internasjonale handelsbarrierer. Kunnskap innenfor standardisering kan derfor være en verdifull ballast i en videre karriere.

Hvordan er det på IEC Young Professional

I 2019 var Sandra Iren Haug, som i dag arbeider i Equinor, en av deltakerne i IEC Young Professional.

-IEC Young Professional-programmet gav meg forståelse for hvordan IEC gir en felles grunn for aktører internasjonalt. Det var et fullspekket program med presentasjoner, observasjon av Standardization Management Board og Technical Comitee møter, gruppearbeid, rollespill, sosiale arrangement, møter med promenerte IEC ledere og industribesøk.  Dette gav et helhetlig bilde av IEC og motivasjon til å engasjere seg i standardiseringsarbeid, forteller Sandra Iren.

To nye deltakere til Young Professional i 2020

I 2020 ønsker NEK å gi samme opplevelse som Sandra Iren hadde til 2 nye deltakere. Den eneste betingelsen er at man har bakgrunn fra elektroteknikk og er under 35 år.

-Vi oppfordrer alle interesserte til å søke. Programmet vi kan tilby er ettertraktet og i 2019 var det deltakere fra 44 ulike land. Man vil derfor ikke bare ha faglig utbytte av denne samlingen, men kan også bygge seg et internasjonalt nettverk. Kostnadene for å delta vil bli dekket av NEK og IEC, sier Eirik Sollie som er ansvarlig for IEC Young Professional.

Søknadsfristen er 20. juni 2020

Les mer om programmet og søk på en av de to plassene til IEC Young Professional 2020.

Relaterte artikler

Se alle nyheter

Teknisk dokumentasjon som skaper forståelse

Dato
19.03.2024

Landstrømsforum markerer seg

Dato
31.03.2023

Metode for å gjøre kompleksitet oversiktlig

Dato
07.03.2023