Tilbake

Ungt Lederskap gir muligheter!

Norsk Elektroteknisk Komite (NEK) lanserer programmet NEK Ungt Lederskap. Programmet skal bringe fremtidens tekniske eksperter og ledere sammen for å skape faglige nettverk og kunnskap.

Ungt Lederskap

Lederskap kan være så mangt. Noen ganger kan det være personalledelse, i andre tilfeller faglig ledelse eller å stå fram og kjempe for det man tror på. I NEKs program Ungt Lederskap rettes fokuset nettopp mot dette. Enkelt kan det beskrives som å våge å utfordre, velge og påvirke.

-I Ungt Lederskap ser vi på lederskap i utvidet betydning. Lederskap handler ikke nødvendigvis om å lede andre. I NEK ser vi i like stor grad på de som ønsker å ta en faglig ledelse. NEK samler eksperter fra ett vidt felt innenfor elektroteknikk. Felles for disse er ønsket om å utvikle og påvirke. For NEK er dette ledelse og det danner basisen for NEK Ungt Lederskap programmet, forteller Leif Aanensen, adm dir i NEK.

Nettverk og faglig utvikling

Gjennom Ungt Lederskap ønsker NEK å skape en arena for fremtidens elektrotekniske eksperter og ledere. Arenaen skal være et sted for å skape nettverk av likesinnede. Nettverket vil være verdifullt både for din karriere og muligheter for faglig samarbeid. I tillegg vil man også treffe etablerte og erfarne ledere og eksperter, som gjennom foredrag vil rette fokus mot både faglig og personlig utvikling.

-Vi har planlagt for 4 Ungt Lederskap møter i 2020. Under møtene vil det bli holdt foredrag av eksperter og ledere innenfor elektroteknikk. Målet vårt er å formidle faglig kunnskap, men også informasjon som kan ha påvirkning på karrierevalg. Deltakerne vil også få muligheten til å søke om å bli en av to norske deltakere i IEC Young Professional. Da vil man få delta på en 5 dagers faglig workshop i forbindelse med IEC General Meeting i Stockholm. Denne workshopen er svært ettertraktet og vil gi både faglig tyngde og et internasjonalt nettverk, sier Eirik Sollie, som er fagsjef i NEK.

NEK Ungt Lederskap vil i løpet av 2020 ha 4 møter. Under møtene blir det plass til å bli kjent med andre og få høre faglige foredrag.  I tillegg vil det være servering av mat og alkoholfri drikke. Det første møtet arrangeres 25. mars.

Du finner mer informasjon om programmet og påmelding her!

Relaterte artikler

Se alle nyheter

Teknisk dokumentasjon som skaper forståelse

Dato
19.03.2024

Landstrømsforum markerer seg

Dato
31.03.2023

Metode for å gjøre kompleksitet oversiktlig

Dato
07.03.2023