Tilbake

EKOM-konferansen 29. januar

Norsk Elektroteknisk Komite avholder sin tradisjonelle ekom-konferanse 29. januar i Oslo Kongressenter. Under konferansen vil man både behandle de jordnære emnene, men også ta en kikk inn i den nære fremtid.

Rask utvikling

Utviklingen innenfor EKOM skjer raskere enn noen gang og dette vil bare fortsette i årene framover. NEKs Ekom-konferanse 2020 tar mål av seg til å gi et bilde av

-Under Ekom-konferansen prøver vi å speile de trendene vi ser innenfor ekom. Utviklingen skjer lynraskt og det er viktig å kunne orientere seg om både det som allerede er hverdag, men også den spennende utviklingen vi så vidt har hørt om forteller Christer Varan som er fagsjef Ekom i NEK.

Emner under konferansen

Vi står foran en lansering av 5G nettet som vil endre måten vi bruker nettet på. Hvilken betydning vil dette ha for leverandørene i ekom-bransjen? Vi ser også at bruken av Low Earth Orbit satellitter kan endre vår kommunikasjons-hverdag.

IoT er det endelige beviset på at alt henger sammen med alt. Det er lett å tenke at infrastrukturen for IoT er radiosignaler, men det er mer enn det. Dette vil vi gi et godt bilde av.

Samtidig skjer det en utvikling på standardiseringssiden og NEK 700 serien kommer i ny utgave i 2020. Under konferansen vil vi gi en liten førpremiere på endringene som kommer. Det vil også komme informasjon om Power over Ethernet, som er en av de nye mulighetene vi ser i fremtiden.

Selv om det stadig skjer en positiv utvikling er ikke verden bare lyserød. Cyber Security blir nevnt i stadig flere sammenhenger og risikovurdering har blitt den digitale grunnmuren. Robustheten i ekom-infrastrukturen vil også være avgjørende for hvor utviklingen går.

For mer informasjon om Ekom-konferansen 29. januar 2020 kan du se her.

Relaterte artikler

Se alle nyheter

Gratis veileder om ikke-elektriske tennkilder i Ex-områder

Dato
07.06.2024

Bli med NEK til Young Professionals i Edinburgh

Dato
06.06.2024

Hydrogentog  – utvikling i full fart

Dato
06.06.2024