Tilbake

IEC Young Professional gir nyttig kompetanse i standardisering

IEC Young Professionals bringer talenter innenfor elektroteknikk sammen til en tre dagers workshop om standardisering. Workshopen tar deltakerne gjennom standardiseringens metoder og prosesser i et innholdsrikt program. Vel hjemme sitter deltakerne igjen med en kompetanse som også gir fordeler for arbeidsgiver. I 2019 foregår workshop i Shanghai 21 – 23 oktober. Deltakerne får i sin helhet dekket kostnadene fra IEC og NEK.

Shanghai, China

Deltakelse i IEC Young Professionals betyr påfyll av kunnskap om en svært viktig del av elektroteknikken. Med nyvunnen kompetanse innenfor standardisering går mange inn i stillinger hvor dette er en avgjørende kunnskap.

Prosesser og metodikk standardisering

-Deltakelsen i IEC Young Professionals har gitt meg kunnskap jeg virkelig har dratt nytte av. Mye av metodikken i standardisering har jeg tatt med meg inn i mitt daglige arbeid. Etter workshop i Vladivostok har jeg også blitt medlem av komiteen NK 8 – Elektriske overførings- og distribusjonssystemer, forteller Andreas Rosendahl Simonsen i Eidsiva Nett. Andreas deltok på IEC Young Professionals i 2017 og er nå leder av standardiseringsutvalget i Eidsiva Nett.

Det er ikke bare på et personlig plan at IEC Young Professional er nyttig. Arbeidsgiverne kan også fortelle at deltakerne kommer hjem med både ny viten og kunnskap som kan bidra til å forbedre prosesser og arbeidsmetodikk.

-For Eidsiva Nett var det svært nyttig at Andreas deltok på workshopen i Vladivostok. Han kom hjem med prinsipper og metodikk som vi har tatt til oss. Spesielt å skape konsensus er viktig. Dette skaper vi ved å involvere på et tidlig stadium, og forankre gjennom å sende ut forslag på intern høring. Slik blir alle hørt og vi kan enklere skape løsninger alle enes om, sier Tone Bleken Rud, seksjonsleder plan i Eidsiva Nett.

Kunnskap til nytte

Ikke alle deltakerne er direkte involvert i standardisering i sitt daglige arbeide. IEC Young Professional har allikevel vært nyttig og har gitt kunnskap som blir en del av arbeidsmetodikken.

– Kunnskapen jeg fikk under workshopen i 2016 bruker jeg i mitt daglig arbeid, forteller Astrid Ånestad fra NVE. Dessuten er flere av mine kolleger direkte involvert i standardisering. Min kunnskap om prosessene de er involvert i gjør det enklere for meg å bidra med innspill.

Både for erfaren og nybegynner

Andre deltakere er direkte involvert i standardisering før de deltar. Både komiteledere og medlemmer kommer tilbake fra workshop med viten som kommer til god nytte i videre arbeid med standardisering.  Eirik Børsheim fra Siemens hadde deltatt i standardiseringsarbeid allerede forut for deltakelsen på IEC Young Professionals i Busan.

-Selv om jeg allerede var medlem i NEK 21 – Sekundærbatterier og energilagringssystemer var workshopen veldig lærerik. Det er nyttig å få en bedre forståelse av hvordan alt henger sammen og hvordan man lettere kan få produkter på markedet. Denne kunnskapen har blitt en nyttig verktøykasse for meg i mitt daglige arbeid. Jeg har vanskelig å forestille meg hvordan man kunne tilegne seg denne kompetansen på en enklere måte, avslutter Eirik Børsheim fra Siemens.

Les mer om IEC Young Professionals. Norge har to plasser i Shanghai.

Relaterte artikler

Se alle nyheter

Håkon Rem – ny styreleder i NEK

Dato
27.02.2024

Et historisk blikk på IEC TC 3 

Dato
24.01.2024

Nordic Young Professional – et fellesskap for unge ingeniører

Dato
13.06.2023