Tilbake

Hvorfor søke IEC Young Professionals?

IEC Young Professional er et populært program og har samlet flere hundre deltakere fra hele verden. Hva er det som egentlig motiverer kandidatene til å søke og hva forventer de å oppleve?

IEC Young Professionals er engasjerende og lærerikt.

IEC Young Professionals bringer unge mennesker med elektroteknisk bakgrunn sammen. Noen har erfaring fra standardiseringsarbeid, mens andre starter på bar bakke. Felles for de som søker er ønsket om å lære mer om standardisering både for å høyne kompetansen, men også for å gjøre en bedre jobb. Standardiseringen har pågått i mer enn hundre år, men har neppe vært viktigere enn nå. Eventyrlyst er også en viktig motivasjonsfaktor for de unge søkerne på IEC Young Professionals programmet. Programmet gir muligheten for en reise til en ny destinasjon hvor man vil stifte nye bekjentskaper. Dette kan bygge ett nettverk som kan vise seg nyttig i fremtiden. Vi har tatt en prat med noen av de som har deltatt på IEC Young Professionals og fått vite litt mer om deres motivasjon.

Nyttig i jobb

I forbindelse med at jeg skulle begynne i jobb internt, ble jeg informert om IEC Young Professionals av min sjef. Tidligere hadde jeg jobbet noe med standarder. Jeg hadde derfor sett viktigheten av dette i forbindelse med valg av utstyr. Jeg så med en gang at dette var en mulighet til å lære mer om standardisering. Dette ville være nyttig min nye jobb.  Da var ikke veien lang til å sende inn søknad, forteller IEC Young Professionals 2017, Andreas Rosendahl Simonsen i Eidsiva Nett AS.

Arbeide med IEC

Eirik Børsheim - IEC Young Professionals 2018

Jeg synes det hørtes spennende ut med både å reise til et nytt sted og treffe nye mennesker med teknisk bakgrunn som meg selv.  I Siemens jobbet jeg med teknologiutvikling og visste hvor viktig det var med standarder. Jeg så dette som en mulighet til å lære mer om standardisering. Og ikke minst, en mulighet til å arbeide inn mot IEC for å påvirke utviklingen av standarder, sier Eirik Børsheim fra Siemens som deltok i IEC Young Professionals i 2018.

Lære mer om standarder

Jeg arbeider tett opp mot standardisering i mitt arbeidsområde og ble oppfordret til å søke av min nærmeste leder i NVE. Muligheten til å lære mer om systemet rundt elektroteknisk standardisering, hvordan prosesser og systemet i standardisering fungerte var viktige motivasjonsfaktorer. Aller viktigst var allikevel det å lære mer om hvor og når man bruker standarder forteller Astrid Ånestad fra NVE, som var med på IEC Young Professionals 2016 i Frankfurt.

Eirik, Astrid og Andreas kommer fra forskjellige miljøer med forskjellig bakgrunn og motivasjon for å søke IEC Young Professionals. Felles for alle er imidlertid ønsket om å lære mer om standarder, oppleve nye steder og treffe andre unge mennesker man deler fagfelt med.

Kan du søke?

Har du bakgrunn fra et elektroteknisk miljø? Er du under 35 år? Har du lyst til å bli kjent med andre unge innenfor elektroteknikk? Har du lyst på en reise til Shanghai? Kan du svare ja på disse fire spørsmålene bør du søke om å bli en av IEC Young Professionals kandidatene.

Mer informasjon, samt søknadsskjema finner du her. Søknadsfristen er 1. juni 2019

Relaterte artikler

Se alle nyheter

Høring for beredskapsstandarden NEK 801 

Dato
20.06.2024

Ny delstandard i NEK 400 for lading av elbåt på høring!

Dato
20.06.2024
Solcelleanlegg

NEK er på jakt etter fagansvarlig for fornybar energi

Dato
19.06.2024