Tilbake

Apple velger USB-C

Apple velger å bruke USB-C port i sine nye produkter og får en standardisert løsning på lik linje med andre produsenter.

De aller fleste av verdens ledende produsenter av IT og telecomutstyr har valgt å bruke en standard USB-C port. Apple derimot har tradisjonelt valgt annerledes og har brukt proprietære løsninger i sine produkter. Der andre leverandører har brukt USB porter for ladning og datautveksling har Apple valgt sin egen Lightning port. Dette er nå i ferd med å endre seg. I den nylig lanserte iPad Pro har Apple valgt å bruke en standardisert en USB port på samme måte som sine konkurrenter.

-Hvorfor Apple har brukt sine egne proprietære løsninger kan man bare spekulere i sier Christer Varan,  fagsjef i NEK. At de nå har valgt å droppe sin egen Lightning port til fordel for løsningen i IEC 62860, eller på godt norsk USB C, viser at nå ser også Apple fordelen av standardisering. Standardiserte løsninger er en klar fordel for forbruker som gjør at man enkelt kan veksle mellom sine ulike enheter.

Foruten iPad Pro finnes nå også USB-C i MacBook og MacBook Pro. Nå er det bare å vente på den første iPhone med USB-C port, så er hele Apple-familien på samme løsning.

Relaterte artikler

Se alle nyheter

Kunstig intelligens - en del av hverdagen

Dato
12.04.2024

Håkon Rem – ny styreleder i NEK

Dato
27.02.2024

Et historisk blikk på IEC TC 3 

Dato
24.01.2024