Tilbake

Agder Energi høster gevinster med CIM!

Common Information Model (CIM) er en samling standarder fra NEK-IEC som muliggjør systemintegrasjon og informasjonsutveksling mellom applikasjoner. Agder Energi er et selskap som benytter nettopp IEC CIM som deres informasjonsmodell i nettselskapet og høster gevinster av dette.

IEC

Bruken av IEC CIM brer om seg på global basis, og støtter hele kraftsystemet fra produksjon til transmisjon, distribusjon og marked. Et av de selskapene som har hatt stor nytte av IEC CIM er Agder Energi. Når de innførte en ny informasjonsmodell var den basert på IEC CIM (NEK IEC-61968-9). Standarden ble en viktig del av integrasjonsdesignet og dialogen med programvareleverandøren. Resultatet var et løft for hele informasjonsarbeidet i nettselskapet. Erfaringene var så gode at ved neste IT-anskaffelse ble integrasjon via NEK IEC 61968-9 stilt som krav. Dette gjorde at man sparte tid både under design- og utviklingsarbeidet, og kunne ta i bruk løsningen raskt.

Under seminaret «Det digitale kraftsystemet» 28. februar på Gardermoen vil Tor Magne Lindeberg fra Agder Energi fortelle mer om de gevinstene nettselskapet har fått ved bruk av IEC CIM.

Meld deg på og lær mer om hvordan Agder Energi har høstet fordeler av å benytte IEC CIM som deres informasjonsmodell i nettselskapet.

Les mer om seminaret “Det digitale kraftsystemet”

Relaterte artikler

Se alle nyheter

Sommeren er her - (men dette skjer høsten 2024!)

Dato
13.06.2024

Havvindforum vil finne kravene til vindparkene

Dato
12.04.2024

Teknisk dokumentasjon som skaper forståelse

Dato
19.03.2024