Tilbake

Standard for beregning av kortslutningsstrømmer er oppdatert

IEC TC 73, Short Circuit Currents har hatt møte i Wien for å diskutere oppdateringen av den sentrale standarden for beregning av kortslutningsstrømmer, IEC 60909-0.

MT1 gruppen i TC 73 på taket til OVE, NEKs søsterorganisasjon i Østerrike og møtevert

Mandag 18. september møttes IEC TC 73, Short Circuit Currents, til møte i Wien. Norske Henrik Kirkeby er sekretariat for komiteen og han hadde med seg medlemmer av Maintenance Group 1 fra Tyskland, Tsjekkia, Norge og helt fra Japan i møtet. På møtet ble oppdateringen av IEC 60909-0 diskutert, den sentrale standarden for beregning av kortslutningsstrømmer. Denne ble gitt ut på nytt i 2016 for å ta høyde for vindparker og andre nye enheter i kraftsystemet som påvirker kortslutningsstrømmene.

Oppdateringer av støttestandardene til 60909-0 ble også diskutert, hovedsakelig IEC 60909-4 som gir eksempler på beregninger av kortslutningsstrømmer. Det blir framover i gruppen jobbet mot å gi ut denne i en ny utgave, som også inkluderer et eksempel på beregning av kortslutningsstrømmer i forbindelse med en vindpark.

På kvelden var det tid for hyggelig sosialt samvær med komiteen på en lokal Østerisk bierstube, med tradisjonell Østerisk mat og lokal vin.

Henrik Kirkeby, PQA AS

Relaterte artikler

Se alle nyheter

Gratis webinar om landstrøm og elektrisk skipsfart 16. oktober 

Dato
29.09.2023

Du kan være med å lage standarder!

Dato
28.09.2023

Elsikkerhetskonferansen 31. oktober og 1. november

Dato
27.09.2023