Tilbake til nek.no

NEK 400 Erfaringskonferanse 2022

Er du interessert i å høre om aktuelle temaer fra NEK 400?

Registrer deg her

Meld deg på 22. og 23. november

På konferansen vil vi behandle aktuelle tema fra NEK 400:2022. Foredragsholderne vi har valgt til denne konferansen er blant Norges fremste eksperter på sitt fagfelt.

Foredragene vil ta opp håndfaste og aktuelle problemstillinger og vil hjelpe deltakerne med en større forståelse for emnene som blir tatt opp. Til syvende og sist er målet at man skal stille enda bedre rustet til å gjennomføre arbeidsdagen.

Fagsjef lavspenning, NEK
Tommy Lundekvam

Tommy Lundekvam er nytilsatt fagsjef og ansvarlig for fagområdet i NEK. Tommy har blant annet flere års erfaring fra kursvirksomhet for installatørprøven, han vil lede oss gjennom konferansen fra start til slutt.

Dr. Ing Eirik Selvik, Selvik Elektro – Leder NK 64
Eirik Selvik

Eirik Selvik er komiteleder for NK 64 som er ansvarlig for NEK 400. Eirik har ledet arbeidet med NEK 400 siden 1998. Han vil i sine foredrag ta oss igjennom oppbygging og virkeområdet til NEK400 med hovedfokus på endringene i den 7.utgaven av standarden.

Se intervju med Eirik

Dr. Ing Eirik Selvik, Selvik Elektro – Leder NK 64
Eirik Selvik

Torgeir Andersen, Schneider
Channel Marketing Manager Panel Builders, Schneider Electric – leder NK 23E
Torgeir Andersen

Det er flere metoder man kan benytte for å sikre at installasjonen er trygg for mennesker (personer), husdyr og eiendom mot farer og skader som kan oppstå ved forutsatt bruk av elektriske lavspenningsinstallasjoner. Her skal vi gå nærmere inn på hvilke metoder og hva man må ta hensyn til ved de forskjellige metodene.

Se intervju med Torgeir

Jan Cato Hovde, Rejlers
CEO, Rejlers Elsikkerhet AS
Jan Cato Hovde

4-42 omhandler hvordan vi skal beskytte personer, husdyr og eiendom mot farlige termiske virkninger flammer osv. I denne sesjonen skal vi dykke litt ned i de forskjellige kravene og mulighetene som ligger i del 4-42.

Se intervju med Jan Cato

 

Fredrik Aandal, Schneider Electric
Product Application Engineer, Schneider Electric – leder NK 21/120
Fredrik Aandal

Hva er overstrøm og hvordan kan vi beskytte oss? – kortslutningsvern, overbelastningsvern, backupvern osv. Hvordan kan man velge de mest optimale løsningene? Hva er det rom for å velge i standarden slik den ser ut i dag?

Se intervju med Fredrik

Fredrik Aandal, Schneider Electric
Product Application Engineer, Schneider Electric – leder NK 21/120
Fredrik Aandal

Kristine Steine Sund, Midtnorge Elkontroll
Avdelingsleder, installatør, elkontrollør NEK:405, El-sikkerhet Midt-Norge AS
Kristine Steine Sund (Frk.Elsikkerhet)

Vi går igjennom viktige driftsforhold og ytre påvirkninger. Strømføringsevne, spenningsfall og diverse tillegg i del 52.

Se Intervju med Kristine

Jørn Holtan
Leder NK 300
Jørn Holtan

Hvordan skal men gjennomføre en verifikasjon når de malene man normalt bruker åpenbart ikke vil stemme med installasjonen?

Se intervju med Jørn

Jørn Holtan
Leder NK 300
Jørn Holtan

Hvordan er kravene med tanke på bad, badstue og svømmebasseng? Hva med når man kun kobler til en kabel som kommer på den prefabrikerte enheten?

Carl Christian Strømberg, Solcellspesialiten
Solcellespesialiten
Carl Christian Strømberg

Vi får en oversikt og en oppskrift over hva man må passe på fra man går på befaring til man overleverer et solcelleanlegg. Hovedfokuset i denne økten er privatforbrukere. Anlegg fra 2-15KW timer.

Jon Steinar Hanstad, Nelfo
Direktør teknisk seksjon, Nelfo
Jon-Steinar Sjøvik Hanstad

Hva er mulig å levere av ladekontakter etter den nye standarden? Hvor kan man koble seg til og hvilke vern MÅ vi ha på plass?

Se intervju med Jon-Steinar

Lars Ihler
Fagsjef sekundær batterier, NEK
Lars Ihler

NEK 400:2022 806 henviser til to andre standarder. Vi går her igjennom kravene og mulighetene som ligger i de standardene.

Se intervju med Kristin og Lars

Erik Molund, Eqinor
Eqinor
Eirik Molund

Vi får en gjennomgang av mulighetene for å beregne cal/cm2 potensiell energi i tavlesystemer. Det gir en mulighet for de som skal drive med drift og vedlikehold av tavlene til å gjennomføre en bedre risikovurdering ved arbeid.

Se intervju med Eirik

 

Faglig ansvarlig, Horten Elektro Service
Patrick Loe

Patrick Loe har lang erfaring fra elektriske lavspenningsanlegg og har arbeidet både som elektriker, installatør, instruktør, konsulent og er i dag faglig ansvarlig for Horten Elektro Service. Han vil ta for seg de kravene som er spesielle ved prosjektering og installasjon i boliger.

Se intervju med Patrick

Fagsjef lavspenning, NEK
Tommy Lundekvam

Avslutningsvis samler vi foredragsholderne på scenen til å besvare spørsmål som har blitt stilt i løpet av konferansen via sli.do #nek400erfaring2022. Under konferansen kan alle stille spørsmål enten man deltar fysisk eller virtuelt.

Registrering

Dato
22.11.2022 fra 09:30 til 23.11.2022 15:45
Adresse
Bjørvika Konferansesenter, Dronning Eufemias gate 6A, 0191 Oslo
Pris

Kr. 7.990,- for fysisk deltakelse, kr 5.450,- for virtuell deltakelse.
NEKs komitemedlemmer kr. 6.990,-/kr. 4.950.-.
Middag på Vaaghals kr. 990,-.
Alle priser eks. MVA.
Studenter kan delta gratis virtuelt. Kontakt NEK for mer info.

Vi kunne ikke vise påmeldingskjema fordi du ikke har aksepterte cookies.

Årets konferanse vil foregå på Bjørvika Konferansesenter i Dronning Eufemias gate 6A i Oslo. Konferansesenteret ligger 2 minutter gange fra Oslo S i et av byggene i det kjente Barcode området. Her er du bokstavelig talt midt i begivenhetenes sentrum med forretninger, barer, restauranter, opera og museum. Foruten god faglig påfyll er det også en mulighet for å oppleve et av Norges mest omfattende byutviklingsprosjekter.

Det vil det bli arrangert en middag på konferansens første dag. Denne gangen har vi valgt å arrangere denne på restauranten Vaaghals, som er regnet som en av de bedre i Oslo.  Vaaghals ligger 2 minutter gange unna Bjørvika Konferansesenter.

Foruten et godt måltid vil man også få en mulighet til å stifte et lite bekjentskap med Norges mest moderne utbyggingsprosjekt. I Bjørvika finner man monumentale bygninger som Den Norske Opera, Munch-museet og Deichmanske bibliotek.