Tilbake til nek.no

Lyn- og overspenningsvern i ladestasjoner og smarte bygg 2023

Seminaret setter lys på at dette er løsbart for alle – løsninger eksisterer. Risiko for skader reduseres betraktelig ved at de riktige løsningene blir valgt. Ønsker du å vite mer?

Registrer deg her

Meld deg på 31. mai

Lyn- og overspenningsvern er viktig elsikkerhetstema for eiere av næringsbygg og boliger, installatører, konsulenter og tilsyn. Driftsbygninger i landbruket er et godt eksempel på bygg som automatiseres og blir smarte.

Med et raskt økende antall ladestasjoner og smarte bygg har NEKs lynvernkomite derfor valgt å sette søkelyset på økt risiko for skader forbundet med lynnedslag og overspenninger i disse områdene.

Seminaret vil gi innsikt i behovet for lyn- og overspenningsvern innenfor ovennevnte områder spesielt, men informasjonen kan med fordel også brukes innenfor andre installasjoner som ikke nødvendigvis i dag har elbilladere eller smarthusinstallasjoner.

Komite NEK NK 81 håper at programmet er interessant og at mange kan sette av dagen til faglig oppdatering og gode diskusjoner den 31.mai

Lars Ihler
Fagsjef, NEK
Lars Ihler

Elteco
Fredrik Hem-Andersen

Fredrik Hem-Andersen jobber til daglig som produkt- og markedssjef i Elteco hvor han har jobbet i over 8 år. Han er produktsjef på lyn- og overspenningsbeskyttelse og leder NK81.

Kort om foredraget Risikoanalyse og -vurdering: Hele designkonseptet starter med å gjennomføre en risikoanalyse i henhold til NEK320-2. Denne gir svar på om det er behov eller ikke for beskyttelse, samt hvilken lynvernklasse som kreves.

Jon Steinar Hanstad, Nelfo
Direktør teknisk seksjon, Nelfo
Jon-Steinar Sjøvik Hanstad

Elteco
Fredrik Hem-Andersen

Hvilke krav har vi egentlig? Vi ser på kravene i NEK400, samt 10m regelen for overspenningsvern.

Marius B. Hansen, Eaton
Eaton Electric
Marius Bergersen Hansen

Marius Bergersen Hansen holder til daglig på med Salg Elektrifisering – VSE, Eaton. I tillegg er han en av ekspertene i standardiseringskomite NK 81.

Jørn Holtan
JH-konsulenttjenester
Jørn Holtan

Jørn Holtan vil i dette foredraget komme inn på behov for, og krav til lyn- og overspenningsvern i smarte bygg.

Jørn er konferansens mest erfarne ekspert. Han har blant annet vært med i NEK 400 arbeidet i 24 år, vært fagsjef i NEK, ledet elektroavdelingen i Statens Vegvesen, komiteleder i NK 300 og driver nå egen virksomhet.

Ingunn Skaalen og Arve Haug
Ingunn Skaalen, Fremtind og Arve Haug, Finans Norge

Ingun Skaalen er produktsjef landbruk hos Fremtind – begynte der 1.1.2018. Dette innebærer ansvar for lønnsomhet, vilkår, sikkerhetsforskrifter m.m for landbruksproduktene. Deltar i landbrukets brannvernkomite, samt i relevante arbeidsgrupper i Finans Norge.

Ingunn er ei energisk dame, nysgjerrig på teknologi og stiller kritiske spørsmål!

Arve Haug er elektronikkutdannet med erfaring fra installasjon av alarmer. Han har jobbet 7 år som test- og prosjektingeniør hos Det Norske Veritas m/spesialkompetanse innenfor EMC- miljø og alarmtesting. Vært ansatt hos Finans Norge siden 2006 som Fagsjef FG, i Bygningsavdelingen.

Videre har han deltatt i nasjonalt og internasjonalt standardiseringsarbeid i mere enn 20 år! Tungt inne i ulike arbeidsgrupper hos både Standard Norge og NEK. Aktivt medlem i Cenelec, TC 79.  Har vært leder av NK 79.

Elteco
Fredrik Hem-Andersen

Smarte bygg blir smartere og inneholder mer styring, kontroll og overvåking. Hvilke krav har vi i NEK320? Og hva anbefales av beskyttelse i NEK400?

Bernt Prestkvern, PC Tech
PQ Tech
Bernt Prestkvern

Bernt Prestkvern vil komme inn på praktisk arbeid med feilsøk og utfordringer det ikke umiddelbart er enkelt å finne løsninger på.

Registrering

Dato
31.05.2023 fra 09:30 til 15:45
Adresse
Clarion Hotell Oslo, Dronning Eufemias gate 15, 0191 Oslo
Pris

Kr. 4.990,- for fysisk deltakelse/ kr 3.990,- for virtuell deltakelse.
NEKs komitemedlemmer kr. 3.990,-/kr. 2.990,-.

Alle priser eks. MVA.
Studenter kan delta gratis virtuelt. Kontakt NEK for mer info.

Vi kunne ikke vise påmeldingskjema fordi du ikke har aksepterte cookies.