Tilbake

Vi er klar for Elsikkerhetskonferansen 2023

31. oktober og 1. november arrangerer NEK Elsikkerhetskonferansen 2023 på Clarion Oslo i Bjørvika. Konferansen vil dekke en stor del av det som rører seg i dag innenfor elektroteknikk. Sentrale emner vil være havvind, solenergi, elbillading, fra IT til TN, forskrifter og standarder. Det sosiale vil også bli tillagt stor vekt med flere pauser, lunsj og middag for de som ønsker på kvelden.

Den tradisjonsrike Elsikkerhetskonferansen skal arrangeres av NEK 31. oktober og 1. november. I år skal konferansen gå av stabelen på Clarion Oslo Hotell i Bjørvika.

Den nye hverdagens utfordringer

Programmet kommer til å omfatte mange problemstillinger, både for å beskrive de lange linjene og de mer daglige problemstillingene. Felles er at konferansen skal gjenspeile det som rører seg i elektrotekniske fagmiljøer.

-Vi synes det er viktig å bruke tid på den nye virkeligheten som vi nå har i elektrobransjen. Det grønne skiftet gir en rekke nye problemstillinger som vi ønsker å belyse. Havvind, solvind og lading av elbil er stikkord for noen av emnene vi vil ta opp. Når konferansen er over vil deltakerne ha fått mye nyttig informasjon om disse fagfeltene som vil bli bare viktigere og viktigere, forteller Tommy Lundekvam, som er ansvarlig for konferansen.

Standardisering og regelverk

Standardisering og regelverk vil naturlig nok ha sin plass i en konferanse som Elsikkerhetskonferansen. For tiden er det store arbeider på gang som vil ha konsekvenser for elektrofaget. I DSB er man i ferd med å revidere både FEL og FSE. NEK skal lansere en ny utgave av NEK EN 50110 – Sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg. Denne standarden svarer på bestemmelsene i FSE. Samtidig er også NEK i gang med et stort prosjekt for å lage en metode for å ta Norge fra IT til TN-400V. Under konferansen vil deltakerne få et innblikk i arbeidet så langt og ikke minst få presentert resultatet av de analysene som har blitt foretatt.

– Standardisering og regelverk må følge den utviklingen som skjer innenfor elektro. Det er derfor en løpende oppdatering av standardene. Nå ser vi at også noen av forskriftene skal revideres og det kan få stor betydning for standardene. Spesielt kan det bety endringer for NEK 400:2026. Jeg gleder meg virkelig til å høre hva DSB har å komme med, avslutter Tommy Lundekvam.

Foreløpig program

Programmet er fortsatt under utarbeidelse og vil ikke være 100 % ferdig før nærmere konferansestart. Allikevel har vi en god ide om hvilke hovedretninger som vil bli tatt opp:

  • Hvor er el-markedet på vei i Norge?
  • Utfordringer og muligheter for havvind
  • Nettutfordringer og støtteordninger for solenergi
  • Elbil, lading og aktuelle problemstillinger om ladere
  • Dokumentasjon – hva skal til for å stanse et produkt?
  • Forskrifter
  • Nye standarder
  • Fra IT til TN

Nettverk og god stemning

Å treffe andre og bygge nettverk er en viktig del av Elsikkerhetskonferansen. Det blir derfor lagt opp til flere pauser i løpet av dagen slik at du kan treffe både nye og gamle bekjentskaper. Under forrige Elsikkerhetskonferanse i 2021 ble det også arrangert en middag på restauranten Vaaghals. Etter en vellykket kveld i 2021 vil denne suksessen bli gjentatt i år.

– Tilbakemeldingene vi fikk for de sosiale delene av konferansen i 2021 var svært gode. Middagen ble spesielt trukket fram som en god opplevelse. Det var derfor ikke en vanskelig beslutning å ta at vi skal tilbake til Vaaghals, forteller Iselin Dahl som er prosjektleder for Elsikkerhetskonferansen 2023.

Les mer om Elsikkerhetskonferansen 2023 og meld deg på!