Tilbake

Prøv gratis i desember – digital NEK 400!

Flere av standardene til NEK finnes nå i digitalt format. Et digitalt format gir en rekke brukerfordeler og ekstra funksjonalitet. Den digitale versjonen av NEK 400 kan prøves gratis i hele desember 2020.

Stadig flere veiledninger og oppslagsverk som vi tidligere leste på papir er nå digitalisert og leses på skjerm. Dette er også tilfelle med mange av standardene fra NEK. Gjennom hele 2020 har flere av de mest brukte standardene, som NEK 400, blitt digitalisert.

-Brukerne har stått i sentrum i denne prosessen. Vi ønsker å gi en opplevelse av oversikt, kontroll og støtte man ikke er i stand til å få til på andre plattformer. Gjennom prosessen har vi fått erfaringer og foretatt justeringer som gjør at de digitale løsningene fungerer akkurat slik vi ønsker, forteller Leif Aanensen, adm dir i NEK.

Digitale standarder

Blant standardene som nå kan leses på mobil, nettbrett eller PC/Mac finner vi:

  • NEK 400 Elektriske lavspenningsinstallasjoner
  • NEK 400 Landbruk
  • NEK 399 Tilknytning av elanlegg og ekomnett
  • NEK 405 Elkontroll, eltakst og elektrotermografi
  • NEK 440 Stasjonsanlegg over 1kV
  • NEK 60204 Maskinsikkerhet
  • NEK 485 Krav til sikkerhet for sekundærbatterier og batterinstallasjoner

-Vi har valgt å starte digitaliseringen med de mest brukte standardene. De har blitt valgt ut i samarbeid med Nelfo og Energi Norge slik at utvalget skal passe deres medlemmer i størst mulig grad. Samtidig har vi også digitalisert nye utgivelser etter hvert som de har blitt utgitt. Planen er at samtlige NEK standarder skal kunne leses digitalt.  Første mann ut på nyåret er NEK 700 – Informasjonsteknologi og rett etter kommer den nye NEK 600 – El og Ekom i vegsystemer. Disse vil foreligge i digital form i januar 2021 fortsetter Aanensen.

Digitale standarder gir fordeler

Fordelene med digitale standarder er store. Eksempelvis vil det være langt raskere å finne riktig informasjon. Ved å bruke en oversiktlig innholdsfortegnelse, lenker og søk kommer man raskt fram til riktig informasjon. De gule lappene og tekst i margen er også en saga blott. Nå kan man bruke kommentar funksjonen og skrive sine notater direkte inn i standarden.

Ekstra tjenester inkludert

NEKs FAQ er inkludert i de digitale standardene. Denne tjenesten går rett og slett ut på at man kan stille spørsmål om kravene i standardene og få svar fra komiteen som er ansvarlig. I dag er det mer enn 1.200 spørsmål og svar tilgjengelig i FAQ-tjenesten, så muligheten til å finne det du lurer på er allerede gode. Finner du det ikke er det bare å fylle i det digitale skjemaet og vente på svaret.

-Tilbakemeldinger fra brukerne tyder på at vi har truffet hodet på spikeren med løsningen vi har valgt. Det rapporteres om et verktøy som sparer tid og gir nyttig, ekstra, informasjon. Fordi vi ønsker at flest mulig skal bli kjent med vår digitale løsning lar vi alle som har lyst prøve den digitale versjonen av NEK 400 i hele desember, avslutter Aanensen.

Se en demonstrasjon av digital NEK 400.

Du kan få gratis tilgang til digital NEK 400 hos:

Nelfo

Energi Norge

Relaterte artikler

Se alle nyheter

Høring for beredskapsstandarden NEK 801 

Dato
20.06.2024

Ny delstandard i NEK 400 for lading av elbåt på høring!

Dato
20.06.2024
Solcelleanlegg

NEK er på jakt etter fagansvarlig for fornybar energi

Dato
19.06.2024