Tilbake

Push grensene – NEK støtter årets Operasjon Dagsverk

Operasjon Dagsverk drives av, med og for ungdom. 29 oktober skal ungdom over hele landet donere et dagsverk for å hjelpe unge Sør-Sudanske flyktninger. En av disse ungdommene vil utføre sitt dagsverk hos NEK.

Operasjon Dagsverk ble startet i Norge i 1964 og er en årlig innsamlingsaksjon. Siden har dette spredt seg også til andre land under mottoet “Vi endrer verden en dag av gangen”. Operasjon Dagsverk er unike i forhold til at organisasjonen er stiftet av ungdom, aktivitetene gjennomføres med ungdom, for å hjelpe unge i en vanskelig situasjon.

 Verden er full av grenser 

Grenser kan beskytte, men også hindre oss, eller skille oss fra hverandre. Millioner fra Sør-Sudan har flyktet fra en brutal borgerkrig og etterlatt alt. 

Men noen ting kan vi ikke flykte fra. Minnene og følelsene våre blir alltid med oss. Det gjør heldigvis også potensialet vårt. Og når verden er full av hindringer, må vi pushe grensene for å komme framover.

 Push grensene 

Årets for Operasjon Dagsverk tema er «Push grensene», og de innsamlede midlene skal hjelpe unge som har flyktet fra en brutal borgerkrig i Sør-Sudan. Disse flyktningene har måttet krysse grensen til Nord-Uganda og lever i flyktningleire uten støtte til traumebehandling eller utdanning. Noen ganger er det nødvendig å pushe grensene for å skape en bedre løsning og tilværelse. De som er modige og krysser grensene enten de er fysiske eller virtuelle er de som endrer verden.  

Det er derfor med glede at NEK bidrar med et «Dagsverk» på OD-dagen 29. oktober 2020 , og ønsker å sette lys på det gode arbeidet som hele landets ungdom støtter opp om.

Hva går inntektene fra årets Operasjon Dagsverk til? 

  1. Traumebearbeiding

Mange unge på flukt er blitt utsatt for vold og overgrep. Dette gjør at både skolen og hverdagen kan bli vanskelig å håndtere. Prosjektet tilbyr gruppeterapi og samtaler for ungdom som sliter med vanskelige opplevelser. 

  1. Dialog

Ungdom som har flyktet til Nord-Uganda lever side om side med lokalbefolkningen. Prosjektet skal jobbe for at de to gruppene skal bli kjent og forstå hverandre bedre, for å unngå konflikt. Programmet er designet slik at ungdommene skal spre denne kunnskapen videre. 

  1. Utdanning

Uten grunnleggende utdanning har du få muligheter i livet. Prosjektet skal gi lese- og skriveopplæring, og opplæring i et yrke. Med utdanning kan ungdom selv skape seg en bedre framtid. 

 Du kan lese mer om årets Operasjon Dagsverk ved å klikke på bildet under. 

Relaterte artikler

Se alle nyheter

Teknisk dokumentasjon som skaper forståelse

Dato
19.03.2024
fakta om strøm

Fakta om strøm - NEKs nye nettside!

Dato
04.03.2024

Håkon Rem – ny styreleder i NEK

Dato
27.02.2024