Tilbake

Alle NEK arrangementer går virtuelt

Antallet smittede av Covid -19 stiger igjen. Norsk Elektroteknisk Komite (NEK) har derfor besluttet at alle åpne arrangementer skal foregå virtuelt fram til oktober. Underveis vil man følge utviklingen og vil ikke ha noen fysiske møter før smittefaren er minimert.

covid-19 virus

NEK arrangerer gjennom året en rekke konferanser og samlinger for ulike interessegrupper. Formålet er å spre kunnskap om standarder og hvilke fordeler man får ved å bruke de. Gjennom nettverksmøter etterstreber man å nå ut til nye interessenter for å skape engasjement rundt standardiseringen.

-Vi har trappet opp vår innsats på seminarer og konferanser. Interessen vi ser gjennom påmeldingene de siste årene viser at dette er en god måte å spre kunnskap om våre publikasjoner, forteller Leif Aanensen, adm dir i NEK.

For 2020 planla NEK ett rekord stort antall arrangementer både for nye utgivelser, kurs og nettverksmøter. Disse har siden mars blitt arrangert som nettbaserte møter.

-Det har gått overraskende bra å bruke nettet til å gjennomføre arrangementene våre. Faktisk har vi i oppnådd å få flere påmeldte enn vi hadde forventet. Til lanseringen av NEK 700 – Informasjonsteknologi var det for eksempel 600 påmeldte og er vårt største arrangement hittil, fortsetter Aanensen.

Etter en sommer med utviklingen av Covid-19 har smittetallene i august gått opp. Mange av restriksjonene som ble lettet ser ut til å være på vei tilbake og vi kan risikere at deler av samfunnet stenger igjen.

-Det er selvfølgelig trist at det er en negativ utvikling av pandemien. Det medførert alle NEK arrangementer i august og september vil foregå virtuelt. Arrangementer som krever at man møtes ansikt til ansikt har vi utsatt inntil videre. Vi vil følge utviklingen nøye og vil ikke gjennomføre noen fysiske møter før det er å anse trygt, uansett om det tar tid. I mellomtiden vil vi møtes virtuelt selv om vi gjerne skulle truffet gamle og nye venner ansikt til ansikt, avslutter Leif Aanensen.

Se alle NEKs webinarer og kurs.

Relaterte artikler

Se alle nyheter

Høring for beredskapsstandarden NEK 801 

Dato
20.06.2024

Ny delstandard i NEK 400 for lading av elbåt på høring!

Dato
20.06.2024
Solcelleanlegg

NEK er på jakt etter fagansvarlig for fornybar energi

Dato
19.06.2024