Tilbake

NEK tilstede på Cyber Security 2019

NFEA (Norsk Forening for Elektro og Automatisering) er i gang med sin Cyber Security 2019. Den lange listen over internasjonale foredragsholdere viser at problemstillingene er uten landegrenser. Dette viser utfordringene til Cyber-sikkerhet som må verne mot globale fiender.

Trond Salater

Er du eller din bedrift på en eller annen måte koblet til World Wide Web – hvilket i praksis snart betyr alt (eks. IoT) og oss alle – så må man ha et bevisst forhold til Cyber-sikkerhet. Hva og hvordan man kobler opp tingene til internett er avgjørende for din og andres sikkerhet. En liten feil kan få alvorlige konsekvenser, og det helt ut av de proposjoner den tingen man koblet til nettet egentlig var tenkt til å gjøre. Dette er noen av de tema som helt sikkert vil bli snakket om på denne konferansen.

Standarder er viktige verktøy

ISO/IEC 27000-serien (IT), og ikke minst hva gjelder operasjonell teknologi, OT-sikkerhet med IEC 62443-serien , er sentrale standarder som veileder i metoder, prosedyrer  for implementering av sikre anlegg. Sistnevnte standardserie IEC 62443 vil bli behørig nevnt gjennom praktiske eksempler fra flere kjente internasjonale selskaper, så som våre egne Equinor og DNV GL samt ABB og Siemens. Også mange andre interessante og aktuelle presentasjoner står på programmet.  Se hele programmet her. 

Relaterte artikler

Se alle nyheter

NEK 703 gir krav for å ivareta miljøet ved drift av datasentre

Dato
16.05.2024

Ny NEK 700 - Informasjonsteknologi lanseres

Dato
16.05.2024

Besøk NEK på Eliaden 28-30 mai!

Dato
16.05.2024