Tilbake

Design din egen selvkjørende bil

Virksomheten AEV Robotics har bygget et modulært kjøretøy for byer. Systemet lar bedrifter konfigurere løsninger for en rekke applikasjoner. Basen som de såkalte “poddene” kan settes på er et fullverdig elektrisk kjøretøy, ifølge virksomheten med drivlinje, batteripakke og elektronikk for autonomi. Virksomheten samarbeider altså med partnere som utvikler egne konsepter: Taxi, budbil, kiosk, personbil eller liknende.

AEV robotic base

(CES 2019, Las Vegas) Den robotiserte basen er utviklet uten at virksomheten ønsket å skape oppmerksomhet før produktet var klar for lansering. Det er det altså nå i 2019. I det stille har virksomheten testet ut konseptet og det skal på sikt kunne tilby 4. eller 5. generasjons autonomi. Foreløpig ligger konseptet et sted mellom 3. og 4. generasjon, hvilket innebærer at det kreves et menneske til å følge med under kjøring.

Hva er ideen?

Hva består så ideen i? AEV robotics tenkte ganske enkelt å avgrense seg til hva de selv mente de var gode på – det var ikke å designe biler. Derfor utviklet de alt bortsett fra selve karosseriet. Det kunne andre gjøre. Ideen er at man kan plassere hva man vil på selve basen. Hva det skal bli er opptil de som produserer “poddene” eller karosseriet. Skal det være en taxi? En varebil, en liten buss?

Basen er imidlertid den samme uavhengig av hvilken utforming dette får. Karosseriene kan videre byttes ut med ganske enkle grep.

Konsept

Ifølge produsenten er konseptet ment for bruk i bystrøk. Rekkevidden ville de ikke ut med på det nåværende tidspunkt, men det skulle være tilstrekkelig for normal bruk en full arbeidsdag.

Relaterte artikler