Tilbake

Tre nordmenn gjennom nåløyet til IEC

IEC Young Professional er en prestisje fylt workshop for fremtidens elektrotekniske ekspertise. I 2019 vil Norge representeres av tre sterke kandidater.

Arild Kjærnli/NEK

International Electrotechnical Commission (IEC) er verdens ledende organisasjon for utarbeidelse og utgivelse av internasjonale elektrotekniske standarder. Slike standarder er avgjørende for at elektriske produkter kan fungere trygt og enkelt på tvers av landegrenser enten de er i hjemmet eller brukes i store kraftverk.

IEC ønsker å hedre unge mennesker som har vist et stort talent innenfor elektroteknisk arbeid og har utarbeidet programmet Young Professionals. Young Professionals samler noen av verdens største talenter innenfor elektroteknikk til et stort internasjonalt nettverk. Alle de utvalgte talentene skal delta på et eget program under IECs årsmøte, som går av stabelen i Busan, Sør-Korea, 21- 26 oktober.

Norsk Elektroteknisk Komite (NEK) er det norske medlemmet i IEC og har hatt ansvaret for å finne Norges største elektroteknisk talenter.

– Under årets søkerprosess var det mange svært kvalifiserte talenter forteller kommunikasjonssjef Arild Kjærnli. Det var mange diskusjoner før valget falt ned på årets IEC Young Professionals.

Valget på norske kandidater falt til slutt ned på

Martin Stigen fra Equinor
Eirik Børsheim fra Siemens
Henrik Kirkeby fra PQA

– Det er spennende dager som venter de tre nordmennene fortsetter Kjærnli. Programmet for IEC Young Professionals vil gjøre kandidatene rustet for å delta i IEC og nasjonale komiteer som tekniske eksperter, og forelesere vil være noen av IECs fremste krefter.

Relaterte artikler

Se alle nyheter
fakta om strøm

Fakta om strøm - NEKs nye nettside!

Dato
04.03.2024

Håkon Rem – ny styreleder i NEK

Dato
27.02.2024

Et historisk blikk på IEC TC 3 

Dato
24.01.2024