Tilbake

Leif T. Aanensen blir ny NEK-sjef

Styret i Norsk Elektroteknisk Komite (NEK) har besluttet å ansette Leif T. Aanensen som ny administrerende direktør i virksomheten. Aanensen har lang ledererfaring innenfor de elektrotekniske miljøene i Norge og er i dag fagsjef i NEK. Han vil tiltre i stillingen fra 1. juli 2018.

NEK/Arild Kjærnli

Aanensen er utdannet sivilingeniør ved NTNU i Trondheim og har senere gjennomført MBA i økonomi og ledelse ved Norges Handelshøyskolen. Han har tidligere hatt stillinger som teknisk rådgiver innen konsulentvirksomhet, avdelingsdirektør i Produkt- og Elektrisitetstilsynet (DSB), avdelingsdirektør i Datatilsynet og de siste årene fagsjef og stedfortreder for administrerende direktør hos NEK.

– Styret ble svært glad når Leif T. Aanensen takket ja til stillingen som administrerende direktør forteller Tore Tomter, styreleder i NEK. Leif er en svært dyktig fagmann, samtidig har han de riktige strategiske visjonene. I tiden som kommer vil elektrisitet prege samfunnet stadig mer og NEKs rolle i dette landskapet vil være betydelig. Vi er trygge på at organisasjonen vil fortsette å levere gode resultater under Aanensens ledelse.

En stadig større del av det norske samfunnet digitaliseres, prosesser automatiseres og kommunikasjon mellom enheter skaper nye arbeidsmetoder. For at dette skal være effektivt og samfunnsnyttig er man avhengig av plattformer og verktøy som går på tvers av industrier og sektorer.

– NEK har et nedslagsfelt som gjør oss nærværende på nær sagt alle samfunnsområder. Vi forvalter verktøy som har stor betydning for elektroteknisk industri og virksomheter, men også for de samfunnskritiske systemene disse skaper. Jeg ser frem til et spennende og tett samarbeid med næringsliv og relevante myndigheter, forteller Aanensen.

Aanensen tiltrer stillingen med virkning fra 1. juli 2018, på samme tidspunkt som sittende direktør Birger Hestnes går av med pensjon.

Relaterte artikler

Se alle nyheter
fakta om strøm

Fakta om strøm - NEKs nye nettside!

Dato
04.03.2024

Håkon Rem – ny styreleder i NEK

Dato
27.02.2024

Eltransportforum har ny leder

Dato
30.11.2023