Tilbake

Prominent besøk fra Kina

Kina har de senere år tatt viktige skritt for aktiv deltagelse i elektroteknisk standardiseringsarbeid. NEK var en av de utvalgte elektrotekniske standardiseringsorganisasjoner som ble besøkt på en rundreise i Europa.

NEKs tidligere styreleder Trond Sollie (Nemko), dr. Yu YUN, styreleder Tore Tomter, (Siemens Gamesa Renewable Energy), prof. dr. Jianbin FAN, Birger Hestnes (NEK), styremedlem Helge H. Refsum (Statnett)

Delegasjonen, som opptrådte på vegne av det kinesiske medlemmet i IEC, kom fra State Grid Corporation of China – SGCC. De besøkende, assisterende generaldirektør dr. Yu JUN, samt divisjonsdirektør prof. dr. Jianbin FAN, sitter begge i ledelsen av Department of International Cooperation samtidig som de deltar aktivt i IECs arbeid.

SGCC er verdens største elektrisitetsselskap og et av verdens største totalt med mer enn 1,3 millioner ansatte. Selskapet har også globale interesser gjennom forskjellig type eierskap i energiforsyningen bl.a. i Filippinene, Brasil, Portugal, Australia, Italia.

Kina lanserer nå SGCCs toppsjef, dr. Yinbiao SHU, som ny president i IEC. Han er i dag Vice President i IEC og leder av Market Strategy Board. Fra norsk side deltok NEKs nyvalgte styreleder, Tore Tomter, tidligere styreleder Trond Sollie samt styremedlem Helge Refsum. Sistnevnte leder standardiseringsarbeidet i SGCCs norske motstykke, Statnett.

Relaterte artikler

Se alle nyheter

Hva betyr?? Electropedia gir svaret.

Dato
06.06.2023

Bli en Young Professional i Kairo!

Dato
13.04.2023

Landstrømsforum markerer seg

Dato
31.03.2023