Tilbake

Administrerende direktør i NEK

Vår nåværende leder skal gå av med pensjon og vi søker derfor en administrerende direktør til å lede og utvikle NEK videre. Virksomheten har vært gjennom en modernisering og profesjonalisering de siste årene og vi ønsker at denne utviklingen skal fortsette i tett samarbeid med industrien, relevante bransjeorganisasjoner og myndighetsorganer.

Solnedgang fra NEKs lokaler i Mustadsvei 1 på Lilleaker

Elektroteknisk standardisering – nasjonalt og internasjonalt

Vi søker en visjonær og utadrettet leder som får ansvar for å sikre en best mulig organisering av arbeidet og gjennom dette bidra til effektiv norsk industri- samt produktutvikling og handel. Du vil ha ansvar for den norske deltagelsen i det internasjonale standardiseringsarbeidet på området.

Det forutsettes høyere relevant utdanning, fortrinnsvis på masternivå, og solid ledererfaring innen relevante fagområder. Du må kunne kommunisere godt både på norsk og engelsk, være forretningsorientert og trives med nettverksbygging og påvirkningsarbeid både nasjonalt og internasjonalt.

Hovedoppgaver:

 • Lede og utvikle NEK som organisasjon
 • Videreutvikle NEK som et sterkt og velrenommert kompetansesenter
 • Kontinuerlig modernisering og profesjonalisering av virksomheten, herunder digitalisering
 • Lede NEKs arbeid med utvikling, formidling og effektivisering av normarbeid
 • Forretningsutvikling og innovasjon
 • Produsere og tilpasse produktene og videreutvikle salgskanalene basert på gjeldende markedsbehov
 • Posisjonere NEK både mot industrien og myndighetsorganer samt i de internasjonale standardiseringsorganisasjonene

Arbeidserfaring/kompetanse: 

 • Solid ledererfaring
 • Solid bransjeerfaring fra elektroteknisk industri, elforsyning eller andre aktører i elektrobransjen
 • Kjennskap til standardiseringsarbeid er en fordel
 • Internasjonal erfaring
 • God samfunnsforståelse og kunnskap om det politiske landskapet
 • God kunnskap om IT og forretningsutvikling
 • Fordel med et etablert nettverk

Som administrerende direktør i NEK ser du viktigheten av offensivt standardiseringsarbeid og motiveres av å utvikle dette som et aktivt bidrag til norsk industri- og produktutvikling og handel. Du trives med å utvikle organisasjonen og den enkelte medarbeider og er komfortabel med internasjonalt arbeid og relasjonsbygging.

Eventuelle spørsmål kan rettes til Visindi v/ Magne Amundsen tlf. 916 56 101 eller til Vibeke Bjerknes, tlf. 986 45 381. Alle henvendelser behandles konfidensielt, om ønskelig også overfor oppdragsgiver. Søknad med CV sendes snarest.

Send søknad

Relaterte artikler

Se alle nyheter
fakta om strøm

Fakta om strøm - NEKs nye nettside!

Dato
04.03.2024

Håkon Rem – ny styreleder i NEK

Dato
27.02.2024

Eltransportforum har ny leder

Dato
30.11.2023