Tilbake

Fremtidens elektriske installasjoner om bord på skip

Den internasjonale arbeidsgruppen AHG32 under IEC TC 18 møttes hos Siemens i Trondheim 13. april for å fortsette arbeidet med å utvikle en IEC-standard for DC distribusjonssystem som primærsystem på skip.

Arbeidsgruppe IEC TC 18/AHG32 hos Siemens i Trondheim

Dette systemet er antatt å bli toneangivende for miljøskip som er bygget for å redusere drivstofforbruk. Det er ikke bare snakk om store miljøgevinster, men også reduksjon av bygge- og drivstoffkostnader samt vektreduksjon.

Arbeidsgruppen utarbeider krav bl.a. til sikkerhetsbarrierer, systemdesign, ulike energikilder f.eks. batterier, grensesnitt mot AC forbrukernett, tilknyttet utstyr, kontrollsystemer, installasjon, tilkobling til land, testing, verifikasjon og dokumentasjon.

Denne gruppen består av eksperter fra en rekke sjøfartsnasjoner og toneangivende organisasjoner, Siemens, ABB, Wärtsila, DNVGL, ABS og Lloyds for å nevne noen.

Arbeidsgruppen har målsetning om å publisere en spesifikasjon innen utgangen av 2016.

Relaterte artikler

Se alle nyheter

Havvindforum vil finne kravene til vindparkene

Dato
12.04.2024

Ørkenvandring snart over for landstrømsstandard? 

Dato
16.02.2024

Skipsfarten må redusere utslippene – elektrifisering er løsningen 

Dato
31.01.2024