Tilbake

Rapport fra årets internasjonale ‘certification management’ møte i Dubai

I første uke i juni ble det årlige IECEE CMC (Certification Management Committee) møte arrangert i Dubai, arrangert av United Arab Emirates’ nasjonale standardiseringsorgansasjonen ESMA som vertskap.

Top 10 Product Categories in the last 3 years

IECEE er det desidert største sertifiseringssystemet innen IEC og administrerer den suksessfulle CB- ordningen, som er et viktig virkemiddel for internasjonal handel av elektriske produkter. Sist år ble det innen denne internasjonal sertifiseringsordningen utstedt over 80 000 CB Test Certificates for forskjellige typer produkter, de største andelene innen IT utstyr, husholdningsapparater og audio/video elektronikk.

NEK er den norske medlemsparten i IECEE, blant tilsammen 57 medlems-land. CB-ordningen omfatter p.t. 77 nasjonale sertifiseringsorganer (NCBs), deriblant norske Nemko sommed sine 20 godkjente laboratorier (CBTLs) i forskjellige land, er den tredje største utstederen av CB-sertifikater.  Blant saker som ble behandlet på årets møte i Dubai var spørsmål om framtidig finansieringsmodell,  håndtering av regelstridige tekniske handelshindringer i enkelte land og valg av både ny IECEE-leder, kasserer og leder for det tekniske samarbeidsutvalget (CTL). Wolfgang Niedziella fra VDE i Tyskland ble valgt som IECEE-leder fra 1. januar 2016, og erstatter Ron Collis fra Rockwell Automation, Australia.  Pierre Selva fra Schneider Electric i Frankrike ble valgt som ny kasserer, og John Ologbosere fra TUV Rheinland Japan be valgt som ny CTL-leder.

Number of IECCEE Certificates issued from 1996 to 2014

På møtet i Dubai deltok NEKs styreleder Trond Sollie som delegasjonsleder og Morten Andersen på vegne av Nemko. Møtet ble avsluttet med at NEK inviterte CMC-møtet til Oslo på samme tid neste år, 31. mai-2. juni 2016.

Relaterte artikler

Se alle nyheter

Håkon Rem – ny styreleder i NEK

Dato
27.02.2024

Et historisk blikk på IEC TC 3 

Dato
24.01.2024

Bli en Young Professional i Kairo!

Dato
13.04.2023