Tilbake

NEK fyller 100 år i 2012!

NEK deltok aktivt på fjorårets IEC General Meeting (GM) i Melbourne, Australia. IEC betyr International Electrotechnical Commission. Vi var representert både på teknisk og administrativt nivå.

Gammelt bilde fra NEKs arkiv

Som avslutning på den formelle generalforsamlingen inviterte NEKs styreleder, direktør Trond Sollie fra Nemko, til det kommende års GM i Oslo, oktober 2012.

NEK fyller 100 år i år og har som del av sin jubileumsfeiring invitert IECs medlemsnasjoner til Norge. Vi forventer anslagsvis ca 1000 delegater fra ca.70 nasjoner foruten ledsagere til Oslo første uken i oktober. Dette er et av de største arrangementene av denne karakter i Norge i år.

Det hører med til historien at vi er avhengig av støtte fra næringslivet for å kunne gjennomføre denne historiske forpliktelse. Det er derfor med stor glede vi kan fortelle at industri og næringsliv generelt, og den norske energibransjen spesielt, er tydelig tilstede med støtte på forskjellige nivåer. Energibransjen tar gjennom dette et tydelig ansvar for Norges, og NEKs, langsiktige posisjon innen den internasjonale standardiseringsverdenen. I tillegg til bedriftene har også NEKs medlemsbedrifter (“eiere”) gitt markert støtte til arrangementet.

Vi anbefaler å gå inn på www.iec2012.no og bl.a. studere hva som står under “Sponsors” hhv “Financial support and donations”. Her befinner det seg en rekke toneangivende virksomheter. Spesielt gledelig er å bemerke at vi mottar støtte praktisk talt fra hele landet! I skrivende stund er det kun to-tre fylker som ikke representert gjennom toneangivende virksomheter.

Det gleder oss i NEK, og det er i tillegg til den rent kommersielle støtten, også en viktig markering av hvordan bransjene ser på betydningen av elektroteknisk standardisering.

Relaterte artikler

Se alle nyheter
fakta om strøm

Fakta om strøm - NEKs nye nettside!

Dato
04.03.2024

Håkon Rem – ny styreleder i NEK

Dato
27.02.2024

Eltransportforum har ny leder

Dato
30.11.2023