Tilbake

Ny rådgiver i NEK

NEK har ansatt Håkon Nergård som rådgiver i avdelingen for forretningsutvikling. Håkon har både en teknisk og administrativ bakgrunn og vil i NEK arbeide mot nye brukermiljøer. Han tiltrådte sin nye stilling 3. mai. 

Håkon Nergård

Håkon Nergård har blitt ansatt som ny rådgiver i NEKs avdeling for forretningsutvikling. Opprinnelig kommer Håkon fra Svolvær, men har siden 2007 bodd i Oslo. Han har en bachelor i administrasjon og ledelse fra Høyskolen Kristiania og har en spesiell interesse for forretningsutvikling og strategi. Med utdannelsen som grunnlag, startet Håkon sin egen virksomhet hvor han har tilbudt rådgivningstjenester innen forretningsutvikling. Nå rettes fokuset på NEK. 

-Først og fremst var det godt samsvar mellom min erfaring og utdannelse, som gjorde at jeg ble interessert i å søke jobb i NEK. I løpet av ansettelsesprosessen fikk jeg et veldig godt inntrykk av både de ansatte og av organisasjonen, samtidig som jeg ble bedre kjent med hvilke ambisjoner NEK har. Jeg følte det var en god match mot mine ønsker for arbeidsgiver og at jeg kunne bidra. Spesielt viktig for meg er det at NEK er nytenkende, framoverlent og opptatt av gode løsninger, forteller Håkon Nergård. 

Brukerorienterte løsninger 

I NEK vil en av Håkons viktigste oppgaver være knyttet til utvikling av brukerorienterte løsninger. Standardiseringsmiljøene er inne i en fase hvor man ser på digitale grensesnitt for å bruke standardene både bedre og enklere. Dette får man ikke til uten utstrakt kontakt med fagmiljøene som jevnlig bruker NEKs standarder. Samtidig har NEK en portefølje av standarder som kan gi norsk næringsliv nye og bedre løsninger, men da er man avhengig av å snakke med hverandre for å finne hvor skoen trykker. 

-Jeg har alltid hatt en teknisk interesse, og gikk elektrolinjen på videregående. Selv om jeg aldri har arbeidet som elektriker arbeidet jeg i mange år med teknologisk utstyr i offshore bransjen. Jeg har også arbeidet med sikkerhet i telecom-prosjekter for Nokia. Som en resultatorientert person liker jeg å se at arbeidet bærer frukter og arbeider mot mål. Denne bakgrunnen tror jeg er viktig for å ha en god dialog med brukerne slik at løsningene dekker deres nåværende og fremtidige behov, fortsetter Håkon. 

Ut i marka 

På fritiden er Håkon en friluftsentusiast og bruker mye tid på uteaktiviteter. Interessene omfavner derfor både sykling, kajakk, friluftsliv og litt fridykking. 

-Jeg er glad i friluftsliv og er så heldig at jeg bor bare en kort sykkeltur fra Nordmarka. Noen timer på sykkel i fine omgivelser gir både avkobling, ro og inspirasjon. Samtidig er jeg også en nysgjerrig person som liker å lese. Det går mye i faglitteratur og spesielt innenfor strategi hvor jeg har en genuin interesse av å lære mer, avslutter Håkon Nergård.