Tilbake

Kenneth Narvestad er ny fagsjef for Ex

Kenneth Narvestad ble 1. mars ansatt som ny fagsjef for Ex-området i NEK. I sin nye rolle vil han administrere flere standardiseringskomiteer. Han vil også få ansvaret for flere utgivelser blant annet NEK 420 serien.

 

Kenneth Narvestad

Kenneth Narvestad er ansatt som fagsjef for EX-området i NEK. Stillingen er nyopprettet og han vil få ansvaret for flere standarder innenfor fagfeltet. Kenneth tiltrådte sin stilling 1. mars 2022.

Allsidig elektroteknisk bakgrunn

Kenneth har en allsidig elektroteksnisk bakgrunn. Han har en fortid som montør gruppe A og arbeidet i Bærum Energiverk. I 1995 begynte han på Oslo Ingeniørskole og ble ferdig utdannet elektroingeniør i 1998. Etter endt utdannelse arbeidet han i noen år innenfor inntrekk av  kabeler offshore før han startet i Nemko. I Nemko starte han i en stilling med testing av husholdningsutstyr og verktøy før han tok veien over i Ex avdelingen. Nemko inngikk i 2012 ett samarbeid med DNV som resulterte i et joint venture. Kenneth ble med i dette selskapet og jobbet med test og sertifisering før han ble operasjonell leder for Ex-avdelingen i DNV i 2019, og har blitt i denne rollen fram til ansettelsen i NEK.

Vil ha større kunnskap om standardisering

Gjennom sine stillinger i Nemko og DNV har standarder vært en viktig del av arbeidet. Nå vil Kenneth få en sentral rolle i utvikling av de samme arbeidsverktøyene. Blant de viktige utgivelsene han skal arbeide med er den anerkjente standardserien NEK 420, som omhandler elektriske installasjoner i eksplosjonsfarlige områder.

-Jeg har i store deler av karrieren brukt standarder både til testing og sertifisering, spesielt innenfor Ex-områder. Dette har gitt meg god erfaring i å bruke standarder, men ikke så mye i utviklingen. Når stillingen som fagsjef for Ex i NEK ble annonsert måtte jeg derfor bare søke. Stillingen i NEK ser jeg på som en mulighet til å få bedre kunnskap om hvordan standarder utvikles. Samtidig vil jeg også få en sentral rolle i standardiseringsarbeidet gjennom å ha det administrative ansvaret for flere standariseringskomiteer. Jeg har også tidligere kolleger og studiekamerat i staben til NEK og visste at dette er et bra sted å arbeide, forteller Kenneth Narvestad.

Fritid i ishall

Kenneth er 53 år og har vært bosatt i Asker og Bærum nær sagt i hele livet. I dag er han bosatt i Bærum med samboer og to barn. Når han ikke er på jobb i NEK blir tiden fordelt mellom barnas ishockey-aktiviteter og egen hockeytrening.

-Jeg bruker mye av tiden jeg ikke er på jobb til å følge opp barna. Alle som har vært involvert i barnas idrettsaktiviteter vet at det er både givende og kan bli altoppslukende. Med to barn som er aktive hockeyspiller blir det brukt mye tid i hockeyhaller. Jeg trener hockey selv et par ganger i uka også, så når sommeren kommer er det greit å få litt avkobling fra is på hytta ved Haglebu. Turer i fjellet og litt fisking synes jeg er en veldig fin avkobling, avslutter Kenneth.