Tilbake

Japan valgte NEK som diskusjonspartner

Den japanske standardiseringsorganisasjonen JISC er i Europa for å diskutere viktige fremtidig standardiseringsoppgaver. NEK var en av fire europeiske organisasjoner JISC valgte å ha samtaler med.

NEK - Marianne Krosby

Japan er en av verdens største produsenter av elektrotekniske produkter. Internasjonal standardisering er avgjørende for å gjøre landets produksjon av elektrotekniske produkter og systemer attraktive på et globalt marked og har vært en forutsetning for industrieventyret. Japan har naturlig nok tatt en ledende posisjon innen global elektroteknisk standardisering og er et svært aktivt medlem i IEC. Toneangivende ledere fra Japans elektrotekniske standardisering (JISC) og japansk industri besøker i disse dager fire europeiske land, hvor Norge ved NEK er blant de utvalgte. Formålet med besøket er å utveksle erfaringer og synspunkter på viktige fremtidige standardiseringsoppgaver.

Den japanske delegasjonen bestod av generalsekretær Fumikazu Sato og direktør for den internasjonale elektrotekniske standardiseringsdivisjon Kentaro Morita, begge fra JISC. Fra Misubishi Electric deltok dr. Kazuhiko Tsutsumi og dr. Atsushi Miyoshi. Foruten sin ledende posisjon i konsernet er dr Tsutumi også medlem i IECs hovedstyre. Dr Miyoshi er ansvarlig for internasjonal standardisering samt FoU i selskapet. Under besøket hadde de japanske delegatene samtaler med styreleder Trond Sollie, påtroppende styreleder Tore Tomter samt adm. dir. Birger Hestnes.

Relaterte artikler

Se alle nyheter
fakta om strøm

Fakta om strøm - NEKs nye nettside!

Dato
04.03.2024

Håkon Rem – ny styreleder i NEK

Dato
27.02.2024

Et historisk blikk på IEC TC 3 

Dato
24.01.2024