Tilbake

IEC TC 17 MT1 møte i Skien.

IEC TC 17 MT1, som vedlikeholder IEC 62271-1 (High-voltage switchgear and controlgear – Part 1: Common specifications) hadde møte i Skien 19. og 20. oktober 2016.

IEC TC17 Maintenance Team 1 i Skien. Pål Skryten bakerst til venstre.

ABB AS – EPMV Mellomspenningsprodukter, var vertskap for møtet som ble arrangert over to dager på Thon Hotel Høyers i Skien.  Verten, Pål Skryten som er ansatt i ABB AS, har i flere år vært leder av NEK NK 17,

IEC TC 17 MT 1 har 28 medlemmer inkludert sin «Convenor» Berthold Suermann fra Tyskland. I møtet i Skien deltok i alt 15 eksperter og dette må sies å være bra årstiden tatt i betraktning samt at det blir noe mer komplisert å reise til Skien enn til sentrale deler av Europa. Deltagelsen var helt på nivå med det den har vært i tidligere møter i IEC TC 17 MT 1 de senere årene.

Siste utgitte utgave av IEC 62271-1 er første utgave fra oktober 2007 med Amendment 1 fra Juni 2011. Arbeidet med andre utgave av IEC 62271-1 har pågått siden 2012, og er langt fremskredet. 17/1020/CDV (Committee Draft for Vote) ble utgitt i juli 2016 med kommentarfrist i slutten av september 2016. Det kom inn drøyt 400 kommentarer til 17/1020/CDV og en god del av disse var tekniske kommentarer. Det var kun ett land som hadde stemt negativt på CDV’en slik at neste dokument må bli en FDIS (Final Draft International Standard), som kommer til å bli utgitt før jul.

Det ble ganske så travelt å komme igjennom alle kommentarene i løpet av de to møtedagene, men heldigvis hadde kommentarene som kun gjaldt den franske teksten blitt behandlet av ekspertene fra Canada og Frankrike i forkant av møtet slik at alle kommentarer ble behandlet, riktignok ved at møtetiden ble utvidet fra tidlig morgen til ganske sent på kvelden. Alle møtedeltagerne hadde ankommet Skien kvelden i forveien og var friske og opplagte til arbeidet og diskusjonene som ventet allerede fra møtestart.

Felles middag med møtedeltagerne ble avviklet i ekspressfart på den første møtedagen og etter middagen ble det også tid til en «Skien by Night» historisk vandring i Skien sentrum og gjennom eldre bydeler samt til et bra utsiktspunkt på Skiens østside. Omvisningen ble avsluttet ca. 23:00. Omvisningen var planlagt før middagen men måtte flyttes på grunn av alle kommentarene som skulle behandles.

Dette møtet blir sannsynligvis det siste møtet i IEC TC 17 MT 1 i denne omgang siden neste steg er FDIS og alle håper og tror at IEC 62271-1 utkommer som utgave 2.0 ikke lenge etter at avstemningen over FDIS-dokumentet avsluttes tidlig i 2017.

Bildet øverst i artikkelen viser deltagerne i IEC TC 17 MT 1 i møterommet «Rådmannen» ved Thon Hotel Høyers i Skien.

Relaterte artikler

Se alle nyheter

Havvindforum vil finne kravene til vindparkene

Dato
12.04.2024

Teknisk dokumentasjon som skaper forståelse

Dato
19.03.2024

Håkon Rem – ny styreleder i NEK

Dato
27.02.2024