Tilbake

WSC Workshop on Conformity Assessment 1.-2. desember i Genève

FNs organisasjon for Europa, UNECE, i samarbeid med IEC, ISO og ITU, arrangerte et to-dagers seminar i Genève med ovennevnte tittel. «Conformity Assessment» er et viktig instrument for å sikre et åpent internasjonalt marked.

FN-komplekset i Geneve

I tillegg til å utvikle internasjonale elektrotekniske standarder, har IEC etablert og opererer vellykkede ordninger innen testing og sertifisering av elektrotekniske produkter og systemer. NEKs styreleder, Trond Sollie, Nemko, var en av foredragsholdere med temaet: «Global market access conditions for electrical and electronic products». Han la da særlig vekt på utviklingen av krav til testing og sertifisering/godkjenning av el.produkter i land innen de forskjellige regioner i verden. I denne sammenheng understeket han betydningen av IECs internasjonale sertifieringsordninger hvor NEK er det norske medlemsorganet, særlig IECEE/CB scheme hvor Nemko er en av de ledende  operatørene.

NEKs styreleder Trond Sollie holdt foredrag

NEKs styreleder Trond Sollie var en av foredragsholderne

WSC Workshop desember 2015

WSC Workshop i Geneve desember 2015

Les flere av foredragene

UNECE:  The United Nations Economic Commission for Europe (UNECE) was set up in 1947 by ECOSOC. It is one of five regional commissions of the United Nations. UNECE’s major aim is to promote pan-European economic integration.

To do so, it brings together 56 countries located in the European Union, non-EU Western and Eastern Europe, South-East Europe and Commonwealth of Independent States (CIS) and North America. All these countries dialogue and cooperate under the aegis of UNECE on economic and sectoral issues.

However, all interested United Nations member States may participate in the work of UNECE. Over 70 international professional organizations and other non-governmental organizations take part in UNECE activities.

Relaterte artikler

Se alle nyheter

Håkon Rem – ny styreleder i NEK

Dato
27.02.2024

Et historisk blikk på IEC TC 3 

Dato
24.01.2024

Bli en Young Professional i Kairo!

Dato
13.04.2023