Tilbake

Nå kan alle påvirke elektrotekniske standarder!

IEC åpnet nylig muligheter for at alle som ønsker det kan gi innspill på forslag til nye elektrotekniske standarder. Muligheten åpnes på det siste steget før standarden vedtas. Kommentarene vil samles og systematiseres av IEC og videreformidles til de nasjonale komitéene for videre behandling.

IEC Commenting System
I Norge er det NEKs tekniske komitéer som vil vurdere kommentarer fra norske brukere av systemet og vil ta stilling til hvilke som skal formidles internasjonalt.

 

Vi oppfordrer norsk næringsliv til å bruke denne nye muligheten til å påvirke de globale elektrotekniske standardene. De som ikke har muligheter til å delta i våre tekniske komiteer har nå fått en alternativ måte til formidle sine synspunkter, sier administrerende direktør Birger Hestnes.

Hestnes legger til at cirka 70 % av norske elektrotekniske standarder er identiske med IECs. Disse godkjennes fortløpende og kommentarer via IECs system vil dermed også påvirke sluttresultatet i Norge.

IEC Public Commenting on Draft Standards (CDVs)

 

Relaterte artikler

Se alle nyheter

Håkon Rem – ny styreleder i NEK

Dato
27.02.2024

Et historisk blikk på IEC TC 3 

Dato
24.01.2024

Bli en Young Professional i Kairo!

Dato
13.04.2023